• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Meksika'da Yanardağ Alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEKSİKA - Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, başkent Meksiko'nun güneydoğusunda 5450 metre yüksekliğindeki Popocatepetl yanardağında faaliyetin artması üzerine alarm seviyesinin 5'e yükseltildiği bildirildi.

 

Volkanın kraterinde lav kubbesinin büyüdüğü ifade edilen açıklamada, yanardağın yakın zamanda kor haline gelmiş taş parçaları püskürttüğü belirtildi.

 

Volkanda patlamaların arttığı ve taşların daha uzak mesafelere savrulabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, büyük miktarda kül sağanağı olabileceği, yanardağdan lav akmasının muhtemel olduğu ifade edildi.

 

Bölgenin ziyaretçilere kapatıldığı bildirilen açıklamada, insanların yanardağ kraterinden en az 12 kilometre uzakta kalmaları istenerek, yanardağ yakınlarındaki insanların zayıf çatılardaki külleri temizlemeleri ve külleri solumamak için ağızları kapatmalarını istendi.

 

5'e yükseltilen alarm seviyesi sarı aşama olarak biliniyor. Bir üst seviye olan kırmızı alarmın verilmesi durumunda ise bölgenin tahliye edilmesi gerekecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir