• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Yasakları değil, özgürlükleri savunmalıyız
Yürüyüş yapmanın ceza gerekçesi olmaması gerektiğini belirten Karasu, üniversiteye destek açıklaması yapan STK`lara da gönderme yaparak,"Yasakları değil, özgürlükleri savunmalıyız" dedi.

Bingöl Olay Gazetesi: Mali destek değerlendirme sonuçları açıklandı
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2011 Yılı "Ekonomik Gelişme" ve "Tarımda Model İşletmeler" Mali Destek Programları kapsamında 69 projenin destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Aftor Camii yardım bekliyor
Temeli atılan ve maddi imkansızlıkları nedeniyle temel seviyesinde kalan Aftor Camii inşaatı hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Aftor Cami Derneği Başkanı Mehmet Sarıoğlu, " Ahmet Dursun Konutları`nda Aftor Camii temelini geçen yıl attık. Bu süre içiresinde, bir hayırsever vatandaşımızın katkılarıyla temeli attık. Geçen yıldan buyana maddi imkânsızlıklar yüzünden aynı seviyede kaldı. Mahallemizde 164 hane var. Bu ailelerin genelinin durumu iyi olmadığı için camiye yardım edecek durumları bulunmamaktadır. Mahallemizde nüfus yoğunluğu fazla olduğundan ibadethane olmaması bizleri üzüyor. Geçen yıl bir hayırsever vatandaşın katkısıyla temelini attığımız Aftor Cami yardım olmadığı için temel seviyesinde kaldı. Mahalle sakinleri de genelde yoksul olduğu için Cami inşaatının bu şekilde ilerlemesi mümkün değil. Ancak Bingöllü hayırseverlerin yardımı ile caminin yapılması mümkün olur. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Aynur Tartık Bölge Birincisi
İmam Hatip Liseleri arası 3. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının bölge elemeleri Ağrı`da yapıldı. Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Aynur Tartık, Arapça Şiir Okuma Yarışması`nda bölge birincisi oldu.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Çalışmaya gittiler geri gelmediler!..
Sadece 2011 ve 2012`nin ilk dört ayında Bingöl`den farklı illere çalışmak için giden 7 işçi çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz hafta Elazığ`da meydana gelen hortum faciasında hayatını kaybeden Bingöllü işçi Emre Buğrahan`ın (17) ölümü Bingöl`den farklı illere iş için gidip hayatını kaybeden diğer işçileri hatırlattı. Bingöl`de iş imkânlarının olmayışı her yıl yüzlerce kişinin inşaat ve benzeri sektörlerde çalışmak için başka illere mevsimlik olarak göç etmesine neden oluyor.

İŞSİZLİK GÖÇ NEDENLERİNDE İLK SIRADA
Türkiye`de halen en fazla göç veren iller arasında bulunan Bingöl`de göç nedenleri arasında işsizlik ilk sırada yer alıyor.1980`li yıllardan itibaren güvenlik ve işsizlikten ötürü göç vermeye başlayan Bingöl`de en fazla göç İstanbul`a oldu. Yaklaşık 130 bin Bingöllünün yaşadığı İstanbul en fazla iş kazalarının yaşandığı iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. İstanbul`a yıllar önce göç eden ve çeşitli işlerle uğraşan Bingöllülerde iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bununla birlikte mevsimlik olarak göç edip inşaat ve benzeri işlerde birkaç aylığına çalışan işçilerin çoğu iş güvenliği ihlalinden hayatını kaybediyor. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir