• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Bir Delikten 2 Defa Isırılmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün sosyal medyanın ne kadar etkin olduğunu herhalde bilmeyenimiz yok. Bu nedenle kiminin evini kiminin barkını söndüren kimini açığa veren ve bilinçsizce kullanımının camialara dahi ne tür tehlikelere gebe olduğunu kestirmek hiçte zor olmayacak kanaatindeyim. Bu nedenle sosyal medyanın nasıl kullanacağını kestirememek bir felakete sürükler insanları sadece kullananı değil etrafındaki insanları da sıkıntıya verecek bir olgu haline gele bilecek bir kullanımla hem kendilerini teşhirde hem de bulunduğu kesimleri töhmet altında bıraka bilecek şekilde bilinçsizce kullanımları ne ebeveynler nede camialar kontrol edebilmektedir. İnternet başında nelerin yapıldığını bilmedikleri içinde buna karşı önlemlerde alınamayacağını çok iyi bilindiği de açıktır. Herhangi bir kontrol mekanizmasının kimsenin elinde olmadığı ve kimi heyecanlı kişilerinde kendince kahramanlık astım kestiklere dönüşebilen bir sosyal medyanın ne kadar farkındayız acaba. Evet ilk ısırılma onun yokluğunda kendini anlatamamadan dolayı oldu ikincisi ise varlığından olacak ama bu sefer de bilinçsizce kullanımdan olacağını kestirememekle beraber herhangi bir sınırlama getirilemiyor olabilir. Bunun için herkes kendine ve yakınlarının sorumluluğunu üstlendiği için herkes bir birinin koruyucusu olarak daha kontrollü bir şekilde faydalanma ve daha sı farklı kişilere tanıtmak için kullanılabilecek bir sosyal medyayı kendi aleyhine kullanmak yerine kendi lehine çevirme gayretinde bulunmaları daha eftal olacaktır. Bu nedenle çeşitli bizi ilgilendirmeyecek argümanları da kullanmanın bir lüzumu yoktur. Evet belki sevdiğimiz bir kişinin görsel argümanlarını herkese göstermek isteriz fakat bu bizim aleyhimize olacağını unutmayalım. Evet hoşumuza gide bilen bir müziği paylaşa biliriz fakat bunu kendini teşhirde olacağını unutmamalıyız. Evet diyebiliriz ki bizim örnek aldığımız kişi bunları rahatlıkla yapabiliyor veya istediği gibi bu argümanları kullana biliyor doğrudur unutmamalıyız ki örnek aldığınız kişi o argümanları savunmuş ve bedelini ödemiş onun o argümanları kullanabileceği özgürlüktedir. Bu nedenle lehlerine kullanabileceği muazzam bir sosyal medyayı aleyhlerine dönüştürmek ne kadar akıllıca olacağını bir düşünelim.

Musab Bingöl / Bingöl - Yaş: 19

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir