• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Kazan`ın Sivil Kıyafetle Çevik Bir`le Diyaloğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan`a en yakın isimlerden olan 28 Şubat döneminde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Şevket Kazan, 28 Şubat sürecini değerlendirdiği konuşmasında Çevik Bir`le ilgili ilginç bir anısını paylaştı.

Kazan, uçakta yan yana oturduğu Bir`le "28 Şubat"ı ele aldıklarını belirterek, "Keşke bu diyaloğu siz apoletli elbiseleri üzerinizde taşırken de kurabilseydik" dediğini aktardı.

NTV`ye konuşan Şevket Kazan 1998 yılında Ankara`dan İstanbul`a giderken Çevik Bir ile uçakta karşılaştığını söyledi.

İşte Şevket Kazan`ın Çevik Bir`le uçak anısı;

"Çevik Bir Paşa sivil elbiselerini giymiş uçağa biniyordu. Bir bakan arkadaşımız A koltuğunda oturuyordu. Benim yerim C`ydi. Çevik Bir`in ise yeri B koltuğuymuş. Bir, gelip bakınırken ben hemen orta koltuğa geçtim. `Gel paşam, sen rahat rahat otur. Seni sıkıştırmayalım` dedim.

Sonra `uçak hareket etmeden 28 Şubat`ı kritik edelim` dedim. Olayların herbirini teker teker saydık. Tarikat şeyhlerine iftar olayını, Şevki Yılmaz`ı filan saydık. Sayın Bir`in her değerlendirmenin ardından verdiği cevap `diyalog eksikliği` oldu. `Ne zaman apoletli elbiseleri çıkartıyorsunuz sivil yönetimlerle diyalog kurma ihtiyacını ancak o zaman duyuyorsunuz. Keşke bu diyaloğu apoletli elbiseleri üzerinizde taşırken de kurabilseydik` dedim."

Bu haberler de ilginizi çekebilir