• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
İbrahim Kalın: Trump açıkça Türkiye`yi hedef alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın papaz Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılması halinde Ankara ile Washington arasındaki krizin sona ereceği yönündeki sözlerine yanıt verdi.

Kalın, ABD yönetimine Türkiye'de yargının bağımsızlığına saygı gösterme çağrısında bulundu. Kalın açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Rahip Brunson davası da hukuki bir davadır. Şahıs hakkında devam eden bir yargı süreci vardır. ABD'nin yargı sürecini yok sayarak bazı taleplerde bulunmasını elbette kabul edemeyiz." ifadesini kullandı.

Bolton'ın "Katar'ın Türkiye'ye yapacağı yatırımların Türkiye'ye bir fayda sağlamayacağı" sözlerine de yanıt veren Kalın, "Bu açıklama Trump yönetiminin bir NATO müttefikini ekonomik savaşın hedefi haline getirdiğini kanıtlıyor." dedi.

Trump'ın ulusal güvenlik danışman Bolton, dün yaptığı açıklamada "Türk hükümeti papaz Brunson'ı serbest bırakmamakla büyük hata yaptı." demiş ve "Eğer Türkiye papaz Brunson'u koşulsuz olarak serbest bırakırsa, bu kriz hemen sona erer." şeklinde konuşmuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir