• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanından Midyat`ta kurban eti dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı münasebetiyle Türkiye'nin birçok yerinde vekâleten kurban kesimi ve dağıtımını yapan Umut Kervanı, Midyat'ta yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Midyat'ta fakir ve muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetlerinden dolayı takdir toplayan Midyat Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Teşrik tekbirleriyle bir kesimhanede vekaleten kesilen kurban etleri, önceden tespit edilen Midyat merkez ve mahallelerinde yetim ve muhtaç yüzlerce aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Midyat Umut Kervanı temsilcisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Midyat Umut Kervanı olarak önemli çalışmalarından birinin Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaçlara kurban etini dağıtmak olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Bu yılki kurban kesim ve dağıtım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Midyat'ta hayırseverlerin vekâleten verdiği 26 küçük ve bir büyükbaş hayvan olmak üzere yaklaşık 750 kilogram kurban etini kesip poşetleyip dağıtımını sağladık. Yaklaşık olarak 350 aileye ulaştırdık. Allah kurban kesenlerden ve vekâlet verenlerden razı olsun." dedi.

Kurbanın anlamının kardeşlik, paylaşmak ve adanmak olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Hayırseverlerin vermiş oldukları bu kurban etleriyle zengin ile fakir arasında köprü vazifemizi yerine getirdik. Her zaman hayırseverlere sesleniyoruz. Kurbanlarınızı umutlu paylaşalım. Yılda bir sefer dahi evlerine et girmemiş olanlar mevcut. Onun için bağış veren, vekâlet veren bütün kardeşlerimizden, hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi.
(Süleyman Tunç-İLKHA)









 

Bu haberler de ilginizi çekebilir