• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güneş enerjili drone geliştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Singapur Ulusal Üniversitesi (NUS) öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan bir quadcopter geliştirdi. Karbon elyaf kullanılarak yapılan drone, sadece 2.7 kg ağırlığında. Dahili akü veya bataryası bulunmayan drone, yaklaşık 4 metrekarelik bir yüzey alanına sahip. Bu yüzey alanında ise toplamda 148 silisyum güneş hücresi bulunuyor.

Drone`larda yaşanan şarj problemine NUS öğrencileri oldukça yenilikçi bir çözüm getirdi. Drone`da batarya sistemi kullanmayan öğrenciler, drone`un yüzeyini güneş pilleri ile kapladı. Üretilen enerji ile drone, kesintisiz bir şekilde saatlerce havada kalabiliyor

Güneş enerjisiyle doğrudan enerji üreten drone, bunu herhangi bir batarya sistemine aktarmayarak direkt olarak drone`u çalıştırıyor. 10 metrelik irtifaya ulaşabilen drone`un, üzerindeki GPS sistemi ile otonom olarak da çalışabildiği belirtiliyor.

Araştırmacılar, drone`un gözetleme ve fotoğrafçılık gibi işlemleri rahatlıkla yerine getirebileceğini söylüyor. Ayrıca gece çalışması gerektiğinde ise entegre bir pil kullanılarak, dahili bir enerji sistemi de oluşturulabilir. Yaklaşık 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu rone`un ticarileşme durumu hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Kaynak, ShiftDelete

Bu haberler de ilginizi çekebilir