• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıttılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi olan aileye kurban eti yardımında bulunan Gaziantep Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da binlerce ihtiyaç sahibi aileye "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla kurban eti dağıttı.

2015 yılında Türkiye genelinde başlatılan "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın" kampanyası kapsamında Gaziantep Umut Kervanı Vakfı, üye ve gönüllerinin yanı sıra bir grup gönüllü gençten oluşan ekiple, aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtarak, fakirlerin yüzünü güldürdü.

Vakıf üye ve gönüllüleri ile gönüllü gençlerden oluşan ekipler, şehit Yasin Börü'nün resminin üzerinde bulunduğu yelekleri giyerek, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıklarda poşetlere koydu.

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler ile vakıf üye ve gönüllülerinden de oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak Gaziantep Umut Kervanı Vakfı tarafından daha önceden tespit edilen fakir  ailelere kurban etlerini ulaştırdı.

Et dağıtımının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Vakfı yetkililerinden Nihat Bakşi, her yıl Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da kurban etlerini, 2014 yılında 6-8 Ekim saldırıları esnasında kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş anısına dağıttıklarını söyledi.

6-7 Ekim 2014 yılının Kurban Bayramı'nda PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını unutulmadığını ve unutmayacaklarını belirten Bakşi, "Her sene aynı canlılığı ve heyecanı yaşıyoruz. 6-7 Ekim olayları gerçekten pek yaman bir zamandı. Şer güçler, özellikle PKK, Müslümanlara farklı bir gözle bakarak ve farklı bir isim altında Müslümanları yok etme operasyonu başlatmıştı. Ama Rabbimize hamdolsun gencecik Yasin Börü'ler kendilerini feda ettiler ve Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelerin evlerine bir et parçası girsin ve mutfaklarında pişen et olsun diye fakir ve muhtaç ailelere et ulaştırmaya çalıştılar. Fakirlere et ulaştırmaya çalışırken Yasin Börü, arkadaşlarıyla birlikte hunharca şehit edildiler. Yüksek binalardan aşağıya atılıp, ondan sonra üzerlerinden araba ile geçildi, bununla da yetinmeyip, onları yaktılar. Gerçekten vahşice bir olaydı. Hiçbir zaman Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı etleri fakir ailelere ulaştırıyoruz"

Bakşi, "Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtmış olduğu, yarıda kalan ve dağıtamadığı etleri biz her sene olduğu gibi bu senede inşallah bu etleri fakir ve muhtaç ailelerin yuvasına ulaştırmaya çalışıyoruz. Her biri birer Yasin misali gençlerimiz bu Kurban Bayramı'nda kendilerini feda ettiler, bayramlarını kurban eti dağıtmayla geçirdiler. Allah razı olsun her biri bir Yasin, Turan olmak şartıyla Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere et ulaştırma sevdasına, aşkına girmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun." temennisinde bulundu.

Umut Kervanının her Kurban Bayramı'nda kendilerine et yardımında bulunduğunu dile getiren aileler de teşekkürlerini ilettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir