• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Belçika`da İslam Karşıtı Program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika`da Fransızca yayın yapan devlet televizyonunun sabah programında bu ülkede yaşayan Müslümanları hedef alması tepki çekti. İslam hakkında sürekli olumsuz örnekler veren programı bazı politikacılar ve Müslüman toplumu eleştirdi.

"Günün başlıca sorunları" adlı programda Belçika`da yaşayan Müslümanları hedef alan RTBF`nin yayınını ırkçı bulduğunu söyleyen Valon Sosyalist Partisi Başkan yardımcısı Philippe Moureaux, devlet televizyonunda "ırkçı ve İslamofobik" söylemin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Belçika`nın başkenti Brüksel`de Müslümanların yoğun yaşadığı Molenbeek`in de belediye başkanı olan Philippe Moureaux, programda Belçika toplumunun hoş karşılamayacağı birkaç aşırı örnek verilerek, bu ülkedeki Müslümanların damgalanmak istendiğini belirtti.

Philippe Moureaux, "Müslümanlar hakkında olumlu tek bir görüntü bile kullanmadılar. Yasağa rağmen peçe takan birkaç kadın bulup (aşırı) İslamcılığın yükselişte olduğunu söylemek manipülasyondan başka bir şey değildir. Yahudi karşıtlığı da benzer yöntemleri yükselmişti. Bazılarının bugün Müslümanlara saldırdığı gibi (Nazi Almanyası`nın Propaganda Bakanı Joseph) Gobbels Yahudilere saldırmıştı" şeklinde konuştu.

`TARAFSIZLIK İLKESİ İHLAL EDİLİYOR`

Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir de söz konusu programda korku müzikleri eşliğinde Belçikalı Müslümanların genelini yansıtmayan örneklerin ekrana taşınmasının tarafsızlıkla bağdaşmadığını söyledi.

Müslümanlara karşı ön yargılı programda kendisi hakkında da haksız suçlamalara yer verildiğini belirten Özdemir, bu konudaki rahatsızlığını RTBF yönetimine ileteceğini dile getirdi.

`MÜSLÜMANLARI DAMGALAMIYORUZ`

RTBF`den yapılan açıklamada ise, Belçika`da İslam`ın yükselişini irdeleyen programın yayınından itibaren yoğun tepkiler geldiği belirtilerek, hiçbir şekilde Müslümanların damgalanmasının söz konusu olamayacağı savunuldu.

Açıklamada, programda gösterilen örneklerin Müslümanların genelini yansıtmadığının yayın sırasında vurgulandığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir