• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas ve El Fetih`ten Trump`a "Kudüs" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de Hamas ve El Fetih hareketleri ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin'deki görüşmeler masasından Kudüs meselesini kaldırdıklarına dair açıklamasına tepki gösterdiler.

Hamas konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs meselesini görüşme masasından kaldırdıklarına dair açıklamasının küstahça ve tehlikeli olduğunu vurguladı.

Hamas adına Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan açıklamada Filistin yönetiminin buna cevabının işgal yönetimini tanımayı çekmekle, güvenlik işbirliğine son vermekle ve ABD yönetimiyle güvenlik alanında bağlantıları sonlandırmakla olması gerektiği ifade edildi.

El Fetih hareketi ise yaptığı açıklamada Kudüs Filistin'in başkenti olmadan çözümün ve barışın mümkün olmadığını dile getirdi. Sürtüşme sonsuza kadar sürse bile bu gerçekleşmeden barışın olmayacağını belirtti.

El Fetih, tek çözümün uluslararası kararların uygulamaya geçirilmesiyle olabileceğini, bunları atlatma çabalarının bir şey ifade etmeyeceğini ve başarılı da olamayacağını bildirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir