• DOLAR 32.547
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2426.46
  • ...
Serinlemek için suya giren asker boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serinlemek için Botan nehrine giren ve askeri personel olduğu öğrenilen Hacı Bayram Aydoğan (21),  nehrin azgın sularına kapılarak boğuldu.

Edinilen bilgilere olay, Siirt-Eruh karayolunun 13'üncü kilometresindeki Botan nehri köprüsü yakınlarında, saat 16.00 sularında meydana geldi. Üniversiteden arkadaşıyla birlikte Botan nehrine piknik yapmaya gelen ve Kezer çayı yakınlarındaki jandarma karakolunda görevli olduğu öğrenilen Asteğmen Hacı Bayram Aydoğan, serinlemek için Botan nehrine girdi. Bir anda nehrin azgın sularına kapılan talihsiz asker, gözden kayboldu.

Olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan görgü tanıklarından Sait Beştaş, "Suda boğulan asker oğlumun üniversiteden arkadaşı oluyor. Bayram, Siirt'te askerlik yapıyor. Kendisi bugün izinliydi. Oğlumla beraber piknik yapmak istediler. Ben de kendilerine arabanın anahtarlarını verdim. İlk önce Tillo' da bulunan kaleye gideceklerini söylediler. Sonra fikir değiştirip Botan çayına gitmeye karar verdiler. 'Ben de sizinle geleceğim.' dedim ve su kenarına geldik. Ben, torunum, oğlum ve Bayram suya girmeye hazırlanırken Bayram bizden önce davranıp suya girmişti ki birden akıntıya kapıldığını gördüm. Her ne kadar ona yetişmeye çalıştıysam ve yardım çığlıkları attıysam da ona yetişemedik ve gözden kayboldu." şeklinde konuştu.

Botan nehrinde başlatılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı

Boğulma olayı sırasında yanlarında bulunan Sait Beştaş'ın 12 yaşındaki torunu Serhat Beştaş, amcasının arkadaşının gözleri önünde boğulduğunu ve hiç bir şey yapamadıklarını söyledi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen 112, AFAD ve UMKE ekiplerince, suda kaybolan Aydoğan'ın bulunması için Botan nehrinde başlatılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Olayın yaşandığı yere gelen askeri yetkililer, konu hakkında tahkikat başlatırken, ekipler uzun süre nehirde arama-kurtarma botlarıyla talihsiz askerin cesedini aradı. Ekiplerin sadece botla nehirde arama yapmaları ise dikkat çekti.

Siirt'e Elazığ'dan arama-kurtarma ekipleri sevk edileceği belirtilirken, havanın kararmasıyla arama çalışmalarına son verildi.  Yarın Elazığ dalgıç ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren arama çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. (Murat-Orhan-İLKHA) 































Bu haberler de ilginizi çekebilir