• DOLAR 32.571
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2432.737
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı bu bayramda da muhtaçların yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Umut Kervanı, Kurban Bayramı dolayısıyla binlerce mağdur, fakir, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü.

Yenişehir ilçesine bağlı Üçkuyu TOKİ'lerde bulunan kesimhanede hayırseverlerin verdikleri vekâletle kurban kesen ve bu kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtan Umut Kervanı birçok kişinin yüzünün gülmesine sebep oldu.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, hedeflerinin yılda bir kerede olsa mağdur olan insanlara et ulaştırmak olduğunu söyledi.

Elelçi, "Kurban Allah'a yakınlaşmaktır. Biz bu kurban ibadetinin anlayışını Hazreti İbrahim'in hayatında görmekteyiz. Hazreti İbrahim oğlunu kesmek niyetiyle  Allah'a yakınlaştığını ispat etmektedir. Kurbanın bir yönü Allah'a bakarken diğer bir yönü de kesilecek olan kurban etlerinin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasıdır. Bu çalışma bizim her sene önem verdiğimiz bir çalışmadır. İslam'da da bu ibadet hükmündedir. Müslümanların buna duyarlı olması gerekir. Hedefimiz mağdur olan insanlara et ulaştırmaktır. Bayramın birinci günü öğleden sonra başlayan çalışmamız bayramın 4'üncü günü belirlenen vakte kadar sürecektir. Hayırseverlerin kesmiş olduğu kurban etlerini bölgemizde mağdur, fakir, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırıyoruz.Amacımız yılda birkez de olsa et yüzü göremeyen insanlara kesilecek olan kurban etlerini  ulaştırmaktır. Binlerce mağdur insana bu eti ulaştıracağız. Sahada üye ve gönüllülerimizle beraber bunu sürdürmekteyiz." dedi.

Hayırseverlere seslenen Elelçi, kendilerine başvurmaları halinde kesilecek olan kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine en süratli bir şekilde ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti. (Emrah Deniz-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir