• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Dedesi Vefat Eden Hasta Yakını Doktoru Bıçakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisi`nde meydana gelen olayda 17 yaşındaki M.G, servisteki odasına gelerek 30 yaşındaki uzman Dr. Ersin Arslan`ı kalbinden bıçakladı. Olay yerinden kaçan M.G, hastane polisi ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. Dedesi bir süre önce vefat eden M.G`nin, dedesinin ameliyatına giren Arslan`ı dedesinin ölümden sorumlu olarak gördüğü için bıçakladığı öne sürüldü.

Olaydan sonra hastaneye gelen Gaziantep Valisi Erdal Ata ile İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz burada İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök`ten bıçaklama olayı ile ilgili bilgi aldı. Hastanede konuyla ilgili açıklama yapan Vali Ata, "Şu anda arkadaşlarımız müdahale yapıldığını belirtti. Sağlık durumu hakkında çok net bilgi veremeyeceğim. Ancak ameliyattan çıktıktan sonra ilgili doktor arkadaşlar size bilgi verir." dedi.


Olayın tamamen cehaletten kaynaklandığını ve bir gözaltının olduğunu kaydeden Ata, "Bir hafta, 10 gün önce kanser hastası olan dedesi burada tedavi olmuş. Tedaviden sonra hayatını kaybediyor. Ondan kaynaklanan bir olay olduğu belirtiliyor. Çok üzücü bir olay. Temennimiz, bu tür olayların bir daha ne ilimizde ne de ülkemizde yaşanmaması." dedi.


Sağlık çalışanları, bıçaklanma olayının ardından toplanarak Demokrasi Meydanı`na yürüyüş yapıp kollarına siyah kurdele taktılar.
 
Sağlık Çalışanları Saldırıyı Protesto Etti
300 kadar sağlık çalışanı saldırıyı kınadı.
 
Sağlık Bakanı Akdağ`dan Saldırıya Tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da çirkin saldırıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız, geçmişten bugüne aldığımız tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz" denildi.
 
Bu konuda medyanın önemine de vurgu yapılan açıklamada, özellikle medyanın sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassas davranması gerektiği belirtildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir