• DOLAR 32.536
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2489.376
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da daha önceden tespit ettiği yüzlerce muhtaç ve yetim aileye kurban eti ulaştırdı.

Kesilen kurban etlerini parçalar haline getiren ve eşit ağırlıkta poşetlere koyan Umut Kervanı gönüllülerinden oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.

Umut Kervanı olarak yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, "Çalışmalarımız yaklaşık bir aydır başlamıştı, bugün kurbanlarımızı kestik. Kesim çalışmalarımız devam ediyor, kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Van'da yaklaşık bin aileye kurban eti ulaştıracağız. Bu konuda bize kurbanlarını ulaştıran, bize bağışta bulunan halkımıza teşekkür ediyoruz ve Allah razı olsun inşallah." dedi.

Yıldırım, "Umut Kervanı olarak özelde Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelere yardımda bulunuyoruz. Dünyanın hemen hemen her noktasında kurban dağıtımı yaptık. Bu sene Arakan'da, Afrika'da, Myanmar'da, Filistin'de, Yemen'de ve Suriye'de Müslüman kardeşlerimize kurban eti ve çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Küçük çocukların gözlerindeki umudu görüyoruz. Gönüllü kardeşlerimizle bu hayırlı işi yürütüyoruz. Allah bize destek veren bütün hayırsever kardeşlerimizden, esnaflarımızdan razı olsun." diye konuştu.

"Bu dava Hazreti İbrahim'den Yasin Börü'ye kadar gelen bir davadır"

Van Umut Kervanı Üyesi Cevdet Keve ise "Öncelikle bütün ümmeti Muhammedîn kurban bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Biz kurban etini gönüllü olarak dağıtıyoruz, gün boyu kesim, doğrama, dağıtım işiyle ilgileniyoruz. Bu dava Hazreti İbrahim'den Yasin Börü'ye ulaşan bir dava. Bu dava Allah'ın davası, bizler de Allah'ın davası için, Yasin Börü'nün yolu için çalışıyoruz. Allah, 'Hayırda birbirinizle yarışın.' Diyor. Bizler de bu dünyada elimizden geldiğince hayırda ilerlemeye çalışıyoruz. Şehit Yasin Börü akıllara geldiği sürece bu hayır işi devam edecek, onun bıraktığı bayrak hiçbir zaman Allah'ın izniyle yere düşmeyecek. Bu bayrak bize atalarımızdan miras. Dünya var olduğu sürece bizim de hak ve batıl kavgamız devam edecek. İster Yasin gibi vurulalım, ister malımızı canımızı verelim, bu dava, bu İslami hizmet her zaman devam edecek." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir