• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
"Kurbanın inancımızda ve kültürümüzde çok önemli bir yeri var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı münasebetiyle Bitlis Valiliği tarafından bayramlaşma programı düzenlendi. Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Vali Ustaoğlu, kurbanın inancımızda ve kültürümüzde önemli bir yerinin olduğunu hatırlatarak, kurban denince Hz. İsmail'in teslimiyetinin akla geldiğini söyledi.

Önemli bir günü hep birlikte idrak ettiklerini belirten Ustaoğlu, "Bugün çok önemli bir günü hep birlikte idrak ediyoruz. Dünyada 2 milyona yaklaşan Müslüman nüfusunun en önemli günlerinden birisi malumunuz bayramlar. Bugün idrak ettiğimiz Kurban Bayramı, şu anda dünyadaki tüm Müslümanların birlik içerisinde, kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde, kutlamaya çalıştığı güzel günlerden biridir. Bu anlamda milyonlarca Müslüman'ın ellerini semaya açarak, tüm dünyadaki Müslümanlar için, kardeşlerimiz için, Allah'a yalvardığı günlerdir. Bugün idrak ettiğimiz kurban kesme ibadetimizi Rabbim inşallah kabul eder." dedi.

"Kurban denince teslimiyetin sembolü Hazreti İsmail akla gelir"

Ustaoğlu, şunları söyledi: "İnsanlığın ilk atası olan Hazreti Âdem'in oğlu Hazreti Habil'in ilk kurban edilişi. Yüce Yaradana teslimiyetin, en önemli inanışın sembolü Hazreti İbrahim'in çok ayrı bir yeri var. Kurban denince teslimiyetin sembolü Hazreti İsmail akla gelir. Yine kurban denince Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) infakı, paylaşımcılığı aklımıza geliyor. Bu anlamda birliğimizde, kardeşliğimizde ayrı bir yeri var Kurban Bayramı'nın. Özellikle son yıllarda ülkemizin geçirmiş olduğu en sıkıntılı dönemlerinde, Kurban Bayramı'nın ayrı bir anlamı ve yeri var hepimizin dünyasında. Ülkemizin geleceği açısından birliğe, kardeşliğe, dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, bu bayramların ayrı bir yeri oluyor. Rabbim inşallah bugün yapacağımız duaları da kabul eder."

"Anadolu'ya ilk giriş kapımız olan Ahlat, pazar günü tarihi günlerinden birini yaşayacak"

Bu gün ülke genelinde huzurlu bir iklimin hâkim olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, yıllardır acı ve sıkıntı çeken bölge coğrafyasının en huzurlu günlerini yaşadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı'nın katımıyla gerçekleştirilecek olan Malazgirt zaferinin 947'nci yıldönümü münasebetiyle Ahlat ilçesinde hummalı bir çalışmanın olduğunu hatırlatan Ustaoğlu, dünyaya mesajın verileceği o gün herkesin programa iştirak etmesini isteyerek, "Önümüzdeki hafta bizim için, bu bölge için, ülkemiz için, önemli bir günü inşallah hep birlikte yaşayacağız.  26 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Ahlat ve Malazgirt'i kapsayan Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıldönümü hep birlikte idrak edeceğiz. Anadolu'ya ilk giriş kapımız olan Ahlat, pazar günü tarihi günlerinden birini yaşayacak. Tüm vatandaşlarımızı o gün oraya bekliyoruz. Dirilişin yeni yaşanacağı bir günü hep birlikte idrak edeceğiz. Sembolik açısından, ülkemizin direnişi açısından, birliğimiz ve kardeşliğimiz açısından önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın orada dünyaya vereceği önemli mesajlar olacak." diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir