• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayırseverlerin bağışladığı kurbanlar Afrika`da kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım çalışmalarıyla dünyanın birçok yerinde bulunan binlerce yetim, öksüz, muhtaç ve fakire ulaşan Avrupa Yetim-Der (Internatıonal Help Organızatıon Pro Orphans), 2018 kurban kesim programlarından birini de Afrika'da gerçekleştiriyor.

Uganda'nın Soroti kentinde, hayırseverlerin bağışladığı kurbanlar kesilmeye başlandı.

Almanya merkezli Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Der, 2018 kurban programı çerçevesinde Türkiye, Afrika, Balkanlar ve Filistin gibi dünyanın birçok yerinde Kurban Bayramı boyunca kurban kesip, muhtaçlara et dağıtacak. Yardım faaliyetleri bayram günleri boyunca devam edecek.

Yapılan kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Avrupa Yetim-Der Köln Gönüllü Temsilcisi Cihat Ataş, "Avrupa Yetim-Der olarak Afrika kıtasında bulunan Uganda'nın Soroki kendine geldik. Kurbanlarımızı kestik. Tabi Afrika tek değil, Afrika, Balkan, Arakan mülteci kapları, Filistin ve Türkiye olmak üzere değişik ülkelerde kurbanlarımız kesiliyor. Bazı yerlerde kesilip bitirilmiş durumda. Allah-u Teâlâ hayırseverlerden razı olsun ve kurbanlarını kabul eylesin. Herkesin bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere de seslenen Ataş, yetim ve mağdurlara hayır köprüsü olan Avrupa Yetim-Der'e kurban sonrası da yardım ve bağışların devam etmesini istedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir