• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Trump: Türkiye`ye taviz yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İzmir'de ev hapsinde tutulan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye'ye herhangi bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

Trump, "Bence Türkiye'nin yaptığı çok üzücü. Korkunç bir hata yapıyorlar. Tavizde bulunmayacağız." ifadesini kullandı.

"Ebru Özkan'ı Erdoğan için serbest bıraktırdım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinden siyonistlerin alıkoyduğu Ebru Özkan'ın serbest bırakılmasını ve Türkiye'ye gönderilmesini talep ettiğini ileri süren Trump, kendisinin bu konuda Erdoğan'a verdiği sözü tuttuğunu vurgulayarak, "O kişiyi Erdoğan için çıkardım. O'ndan da çok masum ve harika bir Hristiyan olan adamı Türkiye'den çıkarmasını beklerdim." dedi.

ABD Başkanı, "Biliyorsunuz şu ana kadar da Cumhurbaşkanı ile çok iyi bir ilişkim vardı. Onunla harika anlaştım. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ama bu tek yönlü olamaz. Bu artık ABD için tek yönlü bir yol değil." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 10 Ağustos'ta verdiği talimatla Türkiye'den yapılacak çelik ithalatında ek vergileri yüzde 25'ten 50'ye, alüminyum ithalatında yüzde 10'dan 20'ye çıkarmıştı. ABD, Brunson'ın serbest bırakılmamasına tepki olarak Türkiye'nin adalet ve içişleri bakanlarına yönelik yaptırım kararı da almıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir