• DOLAR 32.493
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2476.606
  • ...
İstanbul`da camiler dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehrin en büyük camilerinden olan tarihi Fatih Camisi'ne sabahın ilk ışıklarıyla bayram namazı kılmak için kadın erkek, genç yaşlı demeden akın eden İstanbullular camiye sığmayarak avluya taştı

Mübarek Kurban Bayramı namazı için 7'den 70'e herkesin geldiği camide yer kalmayınca, vatandaşlar cami avlusunda saf tutarak yılda sadece iki kez kılınan bayram namazını eda ederek, bu hayırlı günde hem kendileri hem sevdikleri hem de İslam âlemi için dua ettiler.

Kılınan bayram namazından sonra okunan hutbede,  Hazreti Muhammed'in "Bayramda ilk işimiz namaz kılmak sonra da kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa bizim sünnetimizi yerine getirmiş olur." hadis-i şerifi hatırlatılarak, en güzel amelin kurban kesmek olduğu belirtildi.

Bayramlarda iman kardeşliğinin en ulvi noktalara ulaştığı ifade edilen hutbede, gönüllerdeki kederlerin kalktığı, şükürlerin arttığı ve günahların affedildiği belirtilerek, "Nasıl ki ramazan bayramı bir ay boyunca oruç tutanlar için bir ikramsa, Hazreti İbrahim'in imanını,  Hazreti Hacer'in sadakatini ve Hazreti İsmail'in teslimiyetini kuşanıp takva sahibi olanlar için de kurban bayramı öyle yüce bir ikramdır." ifadelerine yer verildi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

 

 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir