• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te bayram coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te vatandaşlar, Kurban Bayramı'nı büyük bir coşku ile karşılayarak, bayrama kavuşmanın sevincini yaşadı. Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde 7'den 70'e camilere akın eden Gaziantepliler, Ulu Camii başta olmak üzere kentteki tarihi ve diğer camilerde bayram namazını eda ederek namazı sonrası bayramlaşıp, bayramın sevincini yaşadılar.

Allah'ın Müslümanlara ikramı olan Kurban Bayramı'nda Gaziantep'te tüm camiler doldu taştı. Bayram namazı için vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluştururken, Müslümanlar ise bayrama ulaşmanın sevincini yaşadı. Bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, dualar ederek yapılan vaazı dinledi. Hep birlikte saf tutan vatandaşlar, bayram namazını coşkuyla kıldı.

Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan cami imamları, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbeler verdi. Hutbede, bayramda özellikle dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin önemi vurgulandı.

Teşrik tekbirleri ve bayram hutbesiyle tamamlanan namazın ardından vatandaşlar, kurban ibadetini yerine getirmek için evlere dağıldı. Kurbanlıklarını bayram gününe bırakan vatandaşlar ise hayvan pazarının yolunu tuttu.

Namaz sonrası Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, bayramın İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilediler.

Kurban Bayramı'nın bütün İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sona ermesine ve Müslümanlar arasında vahdetin oluşmasına vesile olmasını temenni eden Nazmi Bilaloğlu, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemi için mübarek olmasını, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Şu an yardımlaşma ve paylaşma açısından insanlarımız daha bilinçlidir. İslam alemi üzerinde oynanan bu oyunlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu oyunlar siyonizmin, evanjelistlerin oyunlarıdır. Bizim bireysel olarak yapacağımız şeyler vardır, ölçü olarak yapacağımız şeyler vardır. Bireysel olarak elimizden dua etmek geliyor. Ötesini de ülkemize bırakıyoruz, İslam coğrafyasına bırakıyoruz. Her namaz sonrası dualarınız eksik etmememiz lazım."          

Kurban Bayramı'nda daha çok paylaşmanın ön plana çıktığını ifade eden Hüseyin Bozkurt da "Kurban Bayramı bütün Müslümanlara mübarek olsun. Allah-u Teâla bizleri nice bayramlara ulaştırsın. Kurban Bayramı hatırına huzurlu ve güvenli bir İslam birliği bizlere nasip eylesin. Kurban Bayramı paylaşmak, yaklaşmak, barış, sevinçtir. Bayramda küs olanların barışması lazım. Herkes ile kucaklaşmak lazım, yardımlaşmak lazım." dedi.

Bayramların dargınlıkların sona ermesi için çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Orhan Parlak ise "Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlarım. Rabbimden hayırlara vesile olmasını dilerim. Kurban Allah'a yapılan bir ibadettir. Kurban Allah'a yaklaşmaktır. Kurban Bayramı'na ulaşmak çok güzel bir şeydir, Allah'a sonsuz hamd ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bekir Yücel de "İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Kurban Bayramı'nda ailelerimizi, akrabalarımızı ziyaret etmeliyiz. Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Komşularımıza kurbanımızı eşit parçalara ayırıp, vermeliyiz." diye konuştu.

Mehmet Taş ise "Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine huzur mutluluk ve barış getirmesini temenni ederim. Kurban paylaşmaktır, güzelliktir. Kurban Bayramında fakirleri sevindirmek lazım ve bir fakire, bir misafire bir de kendine olmak üzere kurbanın üçe bölünmesi lazım. Kurbanın ibadeti Allah'a ulaşır. Kurban keserek Allah'a olan bağlılığımızı tekrar etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bayramı ibadet ile geçirmek lazım" diyen Ali Erçelebi, "Ümmet-i Muhammed'in bu bayramı mübarek olsun. Allah, hayırlı bayramlar nasip eylesin. Allah bu bayramı bizlere gösterdi, gelecek bayramları da Ümmet-i Muhammed'e göstersin. Devletimize, milletimize, ordumuza birlik beraberlik versin. Rabbim düşmanlarımızı Kahhâr ismi ile kahreylesin. Akrabalarımızı ziyaret ederek geçirmek lazım." diye belirtti.

İslam âleminin Kurban Bayramı'na girmenin sevincini ve mutluğunu yaşadığını ifade eden Süleyman Erçelebi de "Cenab-ı Allah tüm ümmet-i Muhammed'in Kurban Bayramı'nı mübarek eylesin. Bizleri daha nice bayramlara kavuştursun. Kurban Bayramı, kesilen kurbanlar ile Allah'a yaklaşmaktır. Esas gaye insanların birbirleri arasında göstermiş olduğu diyalog ve yakınlaşma ile bu bayramın sevincini paylaşmaktır. Cenab-ı Allah ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını mübarek eylesin. İslamiyetin üzerinde oynanan oyunları kaldırsın." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir