• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
"Bu mübarek günler sünnet-i seniyyeye yaraşır biçimde idrak edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da camilerde bayram namazı coşkusu yaşandı. Batman'da sabahın erken saatlerinden itibaren Kurban Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Bayram namazı öncesi camileri dolduran vatandaşlar teşrik tekbirleri getirdi. Kılınan bayram namazının ardından halk camilerde bayramlaştı.

Bayram namazı öncesi Batman'ın tüm camilerinde merkezi sistemle vaaz veren İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, bayram namazının önemini anlatarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şevket Başak Camii İmam Hatibi Ahmet Duran, kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği bayram hutbesinde şunları söyledi:

"Bayramlar, iman kardeşliğinin en ulvi noktaya ulaştığı mübarek günlerdir. Gönüllerdeki keder bulutlarını dağıtan, yüreklerimizi şükür güneşiyle ısıtan mutluluk zamanlarıdır. Dualarımızın kabulü, günahlarımızın affı, kulluğumuzun kemali için Allah Teâlâ'dan bizlere lütfedilmiş fırsat anlarıdır. Kurban her şeyden önce bir ibadettir. İbadette asıl olan ihlas ve samimiyettir. Kurban Bayramı'nı idrak ederken ve kurbanlarımızı Rabbimize sunarken önceliğimiz O'nun rızasını elde etmektir."

"Bu mübarek günler sünnet-i seniyyeye yaraşır biçimde idrak etmek için hassas davranılması gerekir." diyen Kavak, "Hazine değerinde olan bu nadide zamanların hakkını vermek için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirelim. Öncelikle, Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım. Adanmanın, arınmanın, Allah'a yaklaşmanın sembolü olan kurban, Rabbimizin bize emanetidir. Onu incitmeyelim. Şefkat ve merhamet, ihsan ve rikkat gösterelim." diye konuştu.

Tatil bir ihtiyaç olsa da bayram günlerini sadece tatil fırsatı olarak görmemek gerektiğine vurgu yapan Kavak, "Bayramların özü sıla-i rahimdir. Anne-babamız başta olmak üzere sevdiklerimizi sevindirelim. Sevincimize hastaları, yaşlıları, yalnızları, dargınları ortak edelim. Bir gönüle girmede, hayır duası almada, küslüğe son vermede yarışalım. Bugün Kurban Bayramı'dır. Bugün kucaklaşma, affetme ve yenilenme günüdür. Uzak diyarlarda bayrama acı ve gözyaşı içinde giren mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için umut olma günüdür. Bayramımız merhamete, adalete, hidayete ve kurtuluşumuza vesile olsun." ifadelerini kullandı.

Bayram namazının ardından halk camide birbirleriyle bayramlaştı. (Mehmet Fatih Akgül, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir