• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ugandalı yetimlere bayram yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın birçok ülkesinde yetim giydirme programları düzenleyen Avrupa Yetim-Der, Afrika'da bulunan Uganda ülkesinin Sorati şehrinde 50 yetim çocuğa bayram öncesi giyim yardımında bulundu.

Yıl boyu yardım faaliyetlerini sürdüren Avrupa Yetim-Der, dünyanın birçok yerinde yetim giyindirme faaliyetlerini sürdürürken bayram arifesinde Ugandalı yetimleri giyindirerek mutlu etti.

Kurban bayramı arefesinde Uganda'ya vardıkları gibi yetimleri giyindirdiklerini belirten Avrupa Yetim-Der Afrika Gönüllüsü Cahit Köln, 26 Ağustos'a kadar Uganda'da yardım çalışmalarında bulunacaklarını söyledi.

Hayırseverlerin katkılarıyla bayram öncesi yetim giyindirdiklerini ifade eden Köln, "Avrupa Yetim-Der olarak Afrika'da yetimlerimizi giyindiriyoruz. Bayram öncesi yetimlerimizi giyindirmek için geldik. Uzun bir yoldan geldiğimiz ve yetiştiremediğimiz için yardımlarımız akşam saatlerine kaldı. Yardımlarımız sadece Afrika'nın Uganda ülkesinde değil, 35 ülkede kurban çalışmalarımız ve birçok yerde yetim giyindirme çalışmalarımız oluyor. Türkiye, Filistin, Balkanlar, Asya, Afrika ve Arakan mülteci kampları olmak üzere dünyanın birçok yerinde Avrupa Yetim-Der çalışmalarını sürdürüyor. Yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz derneğimize ulaşabilir." dedi.

Avrupa Yetim-Der olarak dünyanın her yerinde var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Avrupa Yetim-Der Avusturya Gönüllü temsilcisi Yusuf Çiçek, "Hayırseverlerin yaptıkları yardımları bir yetim hanede yetimleri giyindirerek değerlendiriyoruz. Allah hayırseverlerden razı olsun, inşallah onların hayırları yerine ulaşdı. Aldığımız vekâletler doğrultusunda kurbanları kesip yetim ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Bizim burada gözlemlediğimiz durumdan size vereceğimiz mesaj 'paylaşmak'tır. Lütfen paylaşın, buradaki kardeşlerimiz mağdur. Kardeşlerimizin yardımlarınıza çok ihtiyaçları var." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir