• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Hamas: Mescid-i Aksa ancak bedel ödenerek işgalden kurtarılabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki İslami direniş hareketi Hamas, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 49'uncu yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, direniş gruplarıyla birlikte Filistin'i ve Kudüs'ü işgalden kurtarmaya, mültecilerin dönüşünü sağlamaya ve esirleri işgal zindanlarından kurtarmaya, başkenti Kudüs olan bağımsız Kudüs devletini kurmaya güç yetirilebileceği belirtildi.

"Mescid-i Aksa ancak bedel ödenerek işgalden kurtarılabilir." vurgusunun yapıldığı açıklamada, ablukayı kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin Filistin halkının eşsiz buluşlarından biri olduğu ve Filistin halkının evlatlarıyla birlikte söz konusu faaliyetlerin amacına ulaşması için çalışılacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın yakılışının yıldönümünde Kudüs'te yıkımların ve Yahudileştirme faaliyetleri devam ediyor. Elçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD'nin Yahudileştirme faaliyetlerine verdiği destek tüm sınırları aştı. Kudüs'te yaşananların yeni bir haçlı savaşıdır. İşgal rejimi Yahudi ulus devleti yasasıyla kentte etnik temizliği hızlandırdı." denilerek tüm bunlara karşı kararlı duruşun sürdürüleceği vurgulandı.

21 Ağustos 1969 Perşembe günü sabahı Mescid-i Aksa'da Avusturalyalı fanatik Yahudi Michael Dennis Rohan ve kimlikleri gizlenen daha başka siyonistlerin kundaklaması sonucu büyük bir yangın çıktı. Yangında El-Kıbli Mescidi büyük hasar gördü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir