• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Kabristanlarda arefe yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'daki kabristanlar her yıl olduğu gibi bu yılda arefe gününde ziyaretçilerin akınına uğradı.

İlde bulunan mezarlıklara özellikle de Karşıyaka ve Asrı Mezarlıklarına bayram ziyareti gerçekleştiren Batmanlılar, arefe günü mezarlık ziyaretlerinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur'an-ı Kerim ve dua okuyorlar.

Bayram arefesinde yakınlarını unutmayarak ziyarette bulunan vatandaşların, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttıkları görüldü.

Arefe günü vesilesiyle ninesinin kabrini ziyarete geldiğini belirten Fatma Kanat, "Her bayram da geliyor ve duamızı ediyoruz. Hayır olsun diye çocuklara da para ve çeşitli bisküviler dağıttık. Allah bu ziyaretimizi kendi katında kabul buyursun." dedi.

Bayram dolayısıyla ölülerini ziyaret etmeye ve bayramlarını kutlamaya geldiklerini söyleyen Aziz Başaran, "Dua ettik, Fatiha okuduk. Her bayram ve bazen de perşembe günleri ziyaretimizi yapıyoruz. İnşallah Allah kabul eder bizi de ölülerimizi de affeder. Bu şekilde ölülerimize bir faydamız dokunacaksa ne mutlu bize. Hani derler ya, hayırlı evlat her şeyden daha önemlidir. Hayırlı bir evlat babasının mezarında dua ederse 'belki bu kabul olur ve ona ulaşır' diye biz de gelip bir Fatiha okuyoruz." şeklinde konuştu.   

Muhammed Şerif Yiğit, ölüleri için mezar başına geldiklerini ve kabir başında dua edip Yasin-i Şerif okuduklarını söyledi.

Her arefe gününde yakınlarının kabrini ziyaret ettiğini aktaran Ahmet Kanat ise şunları söyledi:

"Yasin okuyor, dua ediyoruz. Karşıyaka Mezarlığı her zaman çok yoğundur. Ve şu an da yoğunluğu da devam ediyor. İslam âleminin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutluyor ve tüm ölülerimize Allah'tan rahmet diliyorum." (Mehmet Fatih Akgül, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir