• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
"Kurban Bayramı Müslümanların dirilişine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta, siyasi parti, STK ve vakıf temsilcileri, Kurban Bayramı'nın emperyalist ve siyonistlerin İslam coğrafyası üzerindeki zulümlerinin son bulmasına ve Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulundular.

Allah'a kul olmanın önemli göstergelerinden kurban kesme ibadetini İbrahimî bir ruh ile Allah'a ulaştırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şube Başkanı Kadri Özalp, başta 28 Şubat ve FETÖ mağdurları ile aileleri olmak üzere Allah yolunda muhaceratta olan Müslümanlar ve tüm İslam ümmetinin bayramını tebrik etti.

"Bayram zindanlarda olan Müslümanların özgürlüğüne vesile olsun"

Özalp, "İbrahimî adayış ve İsmailî teslimiyetin nişanesi olan kurban günlerine bu yıl da ulaşmış olmanın sevinç ve süruru içindeyiz. Bu sevinç ve mutluluk günlerinde, bir yandan Hac farizasını yerine getiren her ırk, renk, dil ve kültürden Müslümanlar bu sevince ortak olurken diğer yandan Allah'a kulluğumuzun önemli göstergelerinden kurbanlarımızı İbrahimî bir ruh ile Allah'a ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu duygularla Kurban Bayramı'nın, İslam ümmetinin içinde bulunduğu dağınıklık ve tefrikaların sona ermesine; ümmetin her bir uzvunun vahdet ve kardeşliğine; başta yaralı coğrafyamız olmak üzere, Suriye'den Myanmar'a dünyanın dört bir yanında mazlum ve mustazaflar ile 28 Şubat ve FETÖ mağduru olup zindanda olan Müslümanların özgürlüğüne vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu vesileyle başta Allah yolunda muhaceratta olan kardeşlerimizle Yusufiler ve aileleri olmak üzere tüm İslam ümmetinin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı

"Bayramlar sevinç, mutluluk ve paylaşım günleridir"

Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve huzura vesile olmasını dileyen HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, hac farizasını yerine getiren Müslümanların ibadetinin de kabul olmasını temenni etti.

Gök, "Yarın idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı'nın İslam ümmeti, bölgemiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını, Müslümanlar içerisinde bulunan ihtilaf ve tefrikaların sol bulmasını, Müslümanların birliğine ve dirilişine vesile olmasını rabbimizden niyaz ederiz. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan bir kurban bayramına daha kavuşmanın buruk da olsa sevinci içindeyiz. Kuşkusuz bayramlar sevinç, mutluluk ve paylaşım günleridir. Yaşanan acılar; sevinç ve mutluluklarımıza gölge düşürse de Allah'ın şiarlarına saygının gereği sizlerin ve Âlem-i İslam'ın Kurban Bayramı'nı tebrik eder, saadet-i dareyne vasıl olmanızı Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Rabbim Hac farizasını yerine getiren her ırk, renk, dil ve kültürden Müslümanların ibadetin kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

"Kurbanlarınızı Umut Kervanı'na bağışlayın, fakirlere umut olun"

Cizre Umut Kervanı temsilcilerinden Adar Aşut, bu sene hayırseverlerin bağışları ile Cizre'de bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, Kurban Bayramı'nın İslam ümmetinin dirilişine vesile olması temennisinde bulundu.

Aşut, "Cizre Umut Kervanı olarak geçen sene 127 küçükbaş, bir büyük baş hayvan kestik. 750 aileye kurban eti ulaştırdık. Allah'ın izniyle bu seneki hedefimiz 150 küçükbaş hayvan kesmek ve bin aileye ulaşmaktır. Temel amacımız Allah'ın rızasını kazanma ve fakir ile zengin arasında köprü oluşturmaktır. Şahit olduğumuz bazı durumlar var. Yıldan yıla evine et girmeyen fakirler var. Bazı fakirler gelip bize 'Yılda bir kere evimize kırmızı et giriyor o da sizin getirdiğinizdir.' diyorlar. Cizre'nin durumu malumunuzdur; işsizlik had safhada, geçim sıkıntısı had safhada... İşadamlarımız ve esnaflarımız Allah rızası için elinden geleni yapıyorlar ve yapmaya devam etsinler. Bu vesileyle bütün İslam âleminin Kurban bayramını kutluyorum. Bayram Müslümanların dirilişine vesile olsun. Cizreli işadamları ve esnaflarımıza sesleniyoruz, kurbanlarınızı Umut Kervanı'na bağışlayın, fakirlere umut olun." diye konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir