• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meteoroloji'den İzmir'e Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR -Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; İzmir'de bu gece saatlerinden itibaren başlayacak yağışların yarın öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dönüşerek gece saat: 21.00'e kadar etkili olması bekleniyor.

 

Ege Denizin'de bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgarın orta ve Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75km/saat) başlayacak olan fırtınanın gece saatlerinden sonra Güney Ege'de 8-10 kuvvetinde (90-105km/saat) tam fırtınaya, yarın öğlen saatlerinden itibaren ise Ege Denizi'nin genelinde batı ve güney batı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın etkisini Perşembe günü saat 23.59 kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
İzmir genelinde bu akşam saatlerinden itibaren rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca fırtına şeklindeki bu rüzgarın kuzey Afrika çöllerinden toz taşımına neden olacağı bildirildi.

 

İzmir genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın, kuvvetli rüzgarla birlikte gelen toz taşımının ve Ege Deniz'nin genelinde etkili olacak olan tam fırtına ve kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı (yüzey akışı, ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, ağaç devrilmesi, çatı uçması, solunum hastalarının toz taşımından etkilenmeleri, balıkçılıkta aksamalar, kara ve deniz ulaşımında aksamalar v.b) gereken tedbirlerin alınması istendi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir