• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Bayramın bereketi kurban satıcılarının yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Kurban Bayramı'nın arefesinde, canlı hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nun 7'nci kilometresinde açılan canlı hayvan pazarındaki hareketlilik, hem satıcıları hem de alıcıları memnun etti. Kurbanlık için hayvan besleyip pazara getiren vatandaşlar iyi bir fiyata satmak için alıcılar ise biraz daha ucuza almak için sıkı bir pazarlık yapıyor. Canlı hayvan pazarında oluşan manzara ise bayramın bereketi olarak yorumlanıyor.

Satıcılar fiyatların düşüklüğünden yakınsa da alıcılar fiyatların yüksek olduğunu belirtiyor. Küçükbaş kurbanlık hayvanların fiyatı bin 500 ile 2 bin arasında değişiyor. Bayramın bereketi satıcıların yüzünü güldürürken, alıcılar ise kurban ibadetini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Bitlis merkeze bağlı Yaygın köyünden gelerek, pazarda kurbanlık hayvan satan Cafer Çelik, kurbanlık fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu belirterek, geçen yıla nazaran satışlar düşük olsa da iyi bir fiyata kurbanlıklarını satmaya çalıştıklarını söyledi.

Diğer bir kurban satıcısı Halit Görgülü ise bugün itibariyle pazarda bir hareketlilik olduğunu dile getirerek, saman ve arpa fiyatlarının yükselmesinden, açılan hayvan pazarında kendilerinden ücret alınmasından yakındı.

Kurbanlık hayvan için pazara gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınarak, kurban ibadetinin yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir