• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...

Bingöl'de Kurban Bayramı'na bir gün kala, bu yıl faaliyete geçen canlı hayvan pazarında kurbanlık satışları devam ediyor.

İşletmesini Bingöl Koyun Keçi Birliği Başkanlığı'nın yaptığı canlı hayvan pazarı, tüm Bingöllülere hitap eden modern bir tesis olma özeliğini taşıyor.

Kentte kurbanlık fiyatları büyükşehirlere göre daha uygun fiyata alıcı buluyor. Küçükbaş hayvanlar 700 ila bin 100 TL, büyükbaş hayvanlar ise 5 ila 15 bin TL arasında satılıyor.

Bingöl'de satışları devam eden kurbanlıklar hakkında konuşan Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, bu yıl faaliyete geçen canlı hayvan pazarında kurbanlıkların satışlarının devam ettiğini belirterek, hem kurbanlık alan hem de kurbanlık satanları canlı hayvan pazarına beklediklerini söyledi.

"Canlı hayvan pazarımız yeni olmasına rağmen kısa sürede doldu"

Kaysadu, "Bayrama bir iki gün kala kurbanlık satışları devam ediyor. Canlı hayvan pazarımız yeni olmasına rağmen kısa sürede doldu. Belediye tarafından yapılan bu hayvan pazarının, birlik olarak işletmesini yapıyoruz. Her geçen saat kurbanlık gelmeye devam ediyor. Kurbanlık alan da satan da memnun. Daha önce böyle modern bir yerimiz yoktu, rastgele mahalle köşelerinde satışlar yapılıyordu. Böyle bir modern yerimiz olmasına rağmen yine sağda-solda kaçak kurbanlık satışı yapılıyor." dedi.

Kurbanlık satışlarının bayram boyunca devam edeceğini söyleyen Kaysadu, "Ayrıca herkesin kurban bayramını tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Kurbanlık satışlarımızda durgunluk var"

Kurban satıcılarından Zeki Barut da merkeze bağlı Ağaçeli köyünde oturduğunu belirterek, şunları söyledi: "Besicilik yapıyorum. İki yıl boyunca Bursa'ya kurbanlık götürüp sattım.  Bingöl'de canlı hayvan pazarı yeni açıldı, buraya geldik. Satışlarımız düşük ama bayram boyunca buradayız. Satışlarımızın durgunluğunu son zamanlarda meydana gelen ekonomik sıkıntıya bağlıyorum. Fiyatlarımız 9 ila 10 bin civarında." diye konuştu.

 "Kaçak kurbanlık satışından dolayı mağduriyet yaşıyoruz"

Sadık Alınak ise "İşlerimiz şu an için durgun, eş dost arıyor, onlara satıyoruz. Yeni pazar olması nedeniyle herkes tam olarak buraya alışamadı. Buranın dışında kaçak kurbanlıklar satılıyor, bunun önleminin alınması gerekir. Buraya ücret verip kiraladık, buna rağmen bazı yerlerde yine de kaçak satışlar devam ediyor. Dolayısıyla mağduriyet yaşıyoruz, gereken önlemlerin alınması lazım. Çok güzel bir tesis yapılmış, inşallah geri kalan günlerde kurbanlıklarımızı satar evimize öyle döneriz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)