• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
"Bayramlar sevinç ve mutluluk günleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Ağustos Salı günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı'yla ilgili İLKHA'ya konuşan siyasi parti ve STK temsilcileri, âlimler ve ile vatandaşlar, bayramın tüm İslam âlemine hayır, bereket ve huzur getirmesi temennilerinde bulundular.

Kurban Bayramı heyecanı tüm İslam âleminde yaşandığı gibi peygamberler şehri Şanlıurfa'da yaşanıyor. İdrak edilecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaşan Şanlıurfalılar, bayramın akan kanın durmasına ve zulüm, işkence altındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dilediler.

"Kurban Bayramı Müslümanlara birlik ve beraberlik versin"

Kurban Bayramı'nın Müslümanlara birlik ve beraberlik vermesi temennisinde bulunan İl Müftüsü İhsan Açık, "Kurban Bayramı, Urfa'mız için bizleri Rabbimize ve sevdiklerimize en güzel bir şekilde yaklaştırmasını, bizi daha çok birbirimizi seven ve düşkün insanlar olmamıza vesile olsun. Tabi ki kurban bir anda bütün İslam âleminde yaşanacağı için özellikle hacda da birçok kardeşimiz Kurban Bayramını hac ibadetiyle gerçekleştireceği için buradan temennimiz Rabbim Kurban Bayramı vesilesiyle Müslümanlara birlik ve beraberlik versin. Müslümanın Müslümanı daha fazla sevebilmeyi, birbirlerine daha fazla düşkün olmayı, birbirlerinin dertleriyle dertlenmeyi adına Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim inşallah bizlere Kurban Bayramı vesilesiyle daha güzel günler nasip etsin." dedi.

"Bayramlar sevinç ve mutluluk günleridir"

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı neşe ve sevinç içerisinde geçirmesi gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, "Kurban; Allah'a yaklaşmak manasında anlaşılır. Tabi bayramlar sevinç ve mutluluk günleridir. Biz her ne kadar yaklaşan bu bayram günlerinde çeşitli sıkıntılarla gerek ekonomik gerek siyasi gerek onun dışında birtakım sıkıntılarla karşılaşsak bile dünya Müslümanlarının mazlumiyetleri bir tarafa bırakarak bayramlar, bayram neşesi ve sevinci içerisinde geçirilmesi gerekiyor. Bu vesileyle biz hem Kurban Bayramı'nın hem kutsal topraklarda olup hac ibadetlerini yerine getiren bütün Müslümanların dünya Müslümanlara yapacakları duaların kabulünü yüce Rabbimizden temenni ve niyaz ediyoruz. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim." ifadelerini kullandı.

"Kurban insanın Allah'a yakınlaşması demektir"

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sinan Ünel ise şunları söyledi: "Rabbim tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı mübarek eylesin, hayırlara vesile kılsın. Kurban demek insanın Allah'a yaklaşması demektir. Müslümanlar kestikleri kurbanlarıyla rablerine kavuşmayı rablerine yakınlaşmayı onun rızasına ulaşmayı hedefliyorlar. Rabbim bu niyetle kurban kesen kardeşlerimizin kurbanlarını kabul etsin. Kurban Bayramı'ndaki en büyük temennilerimizden bir tanesi de İslam coğrafyasının içerisinde olmuş olduğu bu zilletten bu acı tablodan kurtulmasıdır."

"Bayram İslam ümmetinin bu zilletten kurtuluşuna vesile olsun"

Ünel, "İslam âlemi içerisinde İsmaillerimiz kurban oluyor. Bir Müslümanın görmek istemediği birçok manzarayı görüyoruz. İslam beldeleri bugün kan revan içerisinde. İslam ülkelerinde bugün ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Bu bayramın artık İsmaillerin kurban olmadığı bir bayram olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu Kurban Bayramı'nın bize ailemize ve tüm İslam ümmetine hayırlara bereketler vesile olmasını İslam ümmetinin bu zilletten kurtuluşuna vesile olmasını, zindanda ve muhacerette olan tüm Müslümanların özgürlüklerine kavuşup bir an önce ailelerine kavuşmasını temenni ediyoruz." dedi.

"Kurbanlarımızı kesip fakirlere yardımcı olmamız gerekir"

Kurbanın hem paylaşmak hem de yardımlaşmak olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Kurban hem paylaşmaktır hem de yardımlaşmaktır ve dinimizin bir emridir. Dolayısıyla bu tür günlerde hem kurbanımızı kesip hem fakir fukaraya en azından yardımcı olmak gerekir. Özellikle İslam coğrafyasında bu tür sorunlarımız daha fazla imkânlarımız neticesinde bu kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırarak inşallah bunları da bu tür dini bayramımızda memnun ve bahtiyar etme girişiminde bulunuruz. Bu konuda şimdiden tüm Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun Allah kurbanlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

"Kurban Bayramı Allah'a hakkıyla teslim olmamıza vesile olsun"

Kurban Bayramı'nın İslam ümmeti üzerine oynanan kirli hesapların bitmesine vesile olması temennisinde bulunan Kur'an Nesli Platformu Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Orhan Bora, "Kurban bayramı Hazreti İbrahim ile Hazreti İsmail'in İslam ve Allah'ın emri için insanların biz Müslümanların ne tür fedakârlıklar yapabilmeleri gerektiğinin ölçülerinden bir tanesidir. Kurban Bayramı hem toplumumuzda manevi anlamda bir birliktelik ve kardeşliğin tesisine vesile olabileceği gibi hem de toplumumuzdaki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilebilmesi için bir vesiledir. Temennimiz bu Kurban Bayramı ile İslam ümmeti içerisindeki ihtilaf ve ayrılıkların ortadan kalkması ve İslam ümmeti üzerinde kirli hesapları olan, karanlık odakların oyunların sona ermesidir. Müslümanların arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması ve Hazreti İsmail'in teslimiyeti gibi bizlerin de Allah'a teslim olmamıza vesile olsun." diye konuştu.

"İslam ülkelerinde yaşanan savaşlar bizleri üzmektedir"

İslam ülkelerinde yaşanan savaşların herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, şöyle konuştu: "Temennimiz İslam coğrafyasında yaşayan insanlarımızın huzurlu ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamasıdır. İslam ülkelerinde yaşanan savaşlar bizleri üzmektedir. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kardeşlik duyuları, sağlıklı ve güvenli bir şekilde geçirmelerini temenni ediyoruz. Son günlerde ABD'yle son yaşanan ekonomik savaşta ülkemizin yanında olduğumuzu ve ülkemizi savunduğumuzu söylemek isterim. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.  Bayram İslam coğrafyasında ezilen insanların kurtuluşuna vesile olsun."

Bayramların insanlar arasındaki sevginin perçinlendiği günler olduğunu ifade eden medrese müderrisi İbrahim Halil Esen ise şunları söyledi: "Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği zirveye ulaştığı günlerdir. İnsanların birbirleriyle olan dargınlıklarını küskünlüklerini unuttukları, barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşanılan günlerin ismidir. Cümlemizin Kurban Bayramı mübarek olsun Allah azze ve celle cümlemizin idrak edeceğimiz KurbanBayramı'nı hayırlara vesile eylesin."

"Keseceğimiz kurbanlarla Allah'a ulaşacak olan bizim takvamızdır"

Kesilecek olan kurbanın en büyük öneminin Allah'a gösterilecek olan sadakat olduğunu söyleyen Cebrail Taş, "Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Kurban Bayramı'nın öncelik olarak bir konusu var. Kurban Bayramı Allah'a vereceğimiz o kurbanlar değildir. Bizim takvamız ve inancımız önemlidir. Kesilecek olan kurbanın en büyük önemi Allah'a göstereceğimiz sadakattir. İslam coğrafyasında birçok Müslüman türlü türlü sıkıntılar yaşamaktadır. Bayram onların kurtuluşuna ve ferahlamalarına vesile olsun inşallah bu bayram geçen bayramdan daha güzel olur. Keseceğimiz kurbanlar Allah'a ulaşmayacaktır. Allah'a ulaşacak olan bizim takvamızdır." ifadelerini kullandı.

"Kurban Hazreti İbrahim'den bu yana bizlere gelen bir mirastır"

İmkânı olan her Müslümanın muhakkak kurban kesmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Seylan, "Öncelikle İslam coğrafyasında yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. Kurbanlarımızı İslami usullere göre kesmemiz lazım. Elimizden geldiği kadar hayvanlara hiç eziyet etmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir şeklide bayramı geçirmemiz lazım. Kurban Hazreti İbrahim'den bu yana bizlere gelen bir mirastır. Kurban kestiğimiz zaman Allah'a olan teslimiyetimizi ortaya koymak için kesmemiz lazım. Başka bir amaçla kurbanlarımızı kesmememiz gerekir. İmkânı olan her Müslüman muhakkak kurban kesmesi lazım." dedi.

"Hazreti İbrahim'in kurban konusunda bizim yanımızda başka bir yeri vardır"

Herkesin bayramını tebrik ederek sözlerine başlayan esnaf Yusuf Tunalı ise "Bayram bizlere farklı bir neşe kattı, bayram bizlere farklı bir neşe getirdi. Hazreti İbrahim'in kurban konusunda bizim yanımızda başka bir yeri vardır. Çünkü kurban olayı Hazreti İbrahim'in oğlu Hazreti İsmail'i kurban etmek istemesinden gelen bir şey. Dolayısıyla Urfa olarak biz bunun farklı bir sevincini yaşıyoruz. Bayram gelmeden 10-15 gün önce bunun heyecanın yaşıyoruz. Temennimiz halkımızın sorunsuz bir şekilde bayramı geçirmektir. Herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.  

İslam âleminin çoğu yerinde Müslümanlara zulmün yapıldığını ifade eden Yasin Suna, Kurban Bayramı'nın Türkiye'ye ve tüm İslam âlemine hayır, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir