• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Başörtüsü İçin Yargılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Başörtülü kızının eğitim hakkı için mücadele eden anne Güllü Çevik`in ikinci duruşması bugün Gaziantep Adalet sarayında yapıldı.18 asliye ceza mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında anne Güllü Çevik ve avukatı Abdulgani Orhan hazır bulundu. Sanık Çevik ve avukatı Orhan`ın yanı sıra Çevik`in yakın akrabaları da mahkemede dinleyici olarak bulundu.
 
Kız çocuklarını eğitim hakkından mahrum bırakarak alenen suç işleyen art niyetli müdür ve öğretmenlerin Gaziantep bürokrasisi tarafından korunduğunu belirten Av. Abdulgani Orhan, "Kız çocukları iki aydan fazla okula gelmiş, örtülü olduğu için okula alınmamış. Bu hukuksuzluğu da kanun ve yönetmeliklerine dayandırarak `biz başörtülü öğrencileri okula almıyoruz` diyen okul idarelerini ilçe milli eğitim müdürlüğü ve savcılık korumuş, velilerin bu konudaki şikayetleri takipsizlikle sonuçlandırmış. Yapılan itirazlara hep olumsuz cevaplar verilmiş" dedi.
 
Müdür ve Öğretmenler Kanunlara Uymadığını İtiraf Etmiş
Müdür ve öğretmenlerin, öğrenciyi okula almadıklarını ve eğitim hakkını engellediklerini mahkemede açığa vurduğunu belirten Orhan, "Mahkemeye çağrılan okul müdürü ve öğretmenlerin ifadelerinde kanunlara ve yönetmeliklere uyulmadığı açık ve net bir şekilde anlaşıldı" ifadelerine yer verdi.
 
Bu Davada Ciddi Bir Haksızlık Söz Konusu
Gaziantep Adliyesinde görülen bugünkü duruşmada ciddi bir mağduriyetin söz konusu olduğunu ifade eden Orhan, "Kanunlar çiğnenerek başörtülü kız çocuklarının okula alınmadığı, başörtülü öğrencilere ciddi bir haksızlık yapıldığı bugünkü duruşmada ortaya çıktı" dedi.
 
Davanın bir sonraki duruşması "esas hakkındaki savunmaların verilmesi" istemiyle 10 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.
 
Eğitim-öğretim yılının başladığı günden beri, başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakılan Şehitkamil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Ayşe Çevik`in Annesi Güllü Çevik, yaklaşık dört ay önce şikayet için gittiği polis merkezinde savcılık talimatıyla saatlerce gözaltında tutulmuştu.
 
Olayın aynı gün medyaya yansıması üzerine, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra birçok kesimden şiddetli tepki görmüş, yedi saat gözaltında tutulan anne Güllü Çevik, aynı gün savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir