• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla`dan Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Atilla, bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğunu belirtti.

Atilla, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış vefalı ve fedakâr insanların kadim şehri Diyarbakır'ın kültürüne bağlı, geçmişle gelecek arasında bir köprü olma vazifesini, bayramların gerektirdiği hassasiyeti özenle yaşayarak yerine getirdiğini ifade etti.

Atilla, mesajında, "Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Ebedi kardeşliğimizi güzel duygularla pekiştirdiğimiz bayram günlerinde daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Kurban bir nevi elimizle verdiğimize gönlümüzü de vermektir. Bu günler, Hac ibadetinin ifa edildiği; kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, dualar eşliğinde, kardeşlik manzarası ortaya koyduğu günlerdir. Bu vesile ile Diyarbakırlı hacılarımız ve tüm hacılarımızın da ibadetlerinin kabul olmasını rabbimden niyaz ederim."

Atilla, mesajının devamında şunları söyledi:

"Bayram bütün kardeşlerimizle birlikte yaşanabilirse anlamlıdır. Dayanışarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak, aile büyüklerimizin hayır dualarını alarak, çocukları, öksüzleri ve yetimleri sevindirerek bayram sevincini çoğaltmalıyız. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalıyız; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Belediye olarak vatandaşlarımızın bayramlarını en iyi şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Nöbetçi ekiplerimiz bayram süresince gece gündüz demeden siz değerli hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Bu bayram vesilesiyle Aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşerilerimizin Mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayramın, Diyarbakır'ımıza, Ülkemize tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum." dedi. (Emrah Deniz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir