• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
"Bayram insanlığa huzur Müslümanların kardeşliğine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Akademisyen, siyasi parti ve STK temsilcileri bayramın İslam alemi ve insanlığa huzur getirmesini, Müslümanların birlik ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ettiler.

Kurban Bayramı vesilesiyle İLKHA'ya konuşan Bingöllü İlahiyatçı, Akademisyen, siyasi parti ve STK temsilcileri bayramın insanlığa huzur, alemi İslam'a birlik beraberlik ve kardeşlik getirmesine vesile olmasını temenni ettiler.

"İslam ümmeti yine buruk bir bayrama giriyor"

İslam ümmeti yine buruk bir bayrama girdiğini söyleyen İlahiyatçı Profesör Doktor Abdulaziz Beki, İslam dünyasında kan aktığını, zulüm ve haksızlık ve pek çok olumsuz hadiselerin yaşandığını belirtti.

Beki şunları söyledi: "İslam ümmetinin birinci görevi, İslamiyet'i ilahi bir emanet olarak teslim aldıktan sonra onu, onun adaletini, lütfunu ve fazlını bütün Allah'ın kullarına taşıması gerekir. İslam ümmetinin başka vazifesi de her dalda süper güç olmaktır. İslam dünyası iktisatta, askeriyede, siyasette, ahlakta, imanda süper bir güç olmadıkça, birlik ve beraberliğini temin edemez. Demek ki küre-i huzur ve barışın temini kesinlikle İslam ümmetinin vazifesidir. Bunu yerine getirebilmesi için iç huzurunu temin etmeli,  ittihadı temin etmeli, birlik beraberlik ruhunu canlandırmalı ve herkese adaleti hakikati ve merhameti göstermelidir."

"Ümmetin Kur'an bayrağı altında birleşmelerini ve ittihat etmesini diliyoruz"

Son olarak Beki, "Bütün İslam ümmetinin bu mübarek bayramını tebrik ediyoruz. Kısa bir zaman içerisinde Kur'an bayrağı altında İslam ümmetinin birleşmelerini ve ittihat etmelerini,  Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Herkesin bayramlarını tebrik ediyoruz hayırlı bayramlar diliyorum."

"Bayramlar kardeşliğin birleştirici temel unsurlarıdır"

Bayramlar kardeşliğin birleştirici temel unsuru olduğunu ifade eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İbrahim Çapak, bayramların insanların kenetlendiği anlar olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nın bütün insanlık için özellikle de İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını dileyen Çapak, şunları söyledi: "Mağdur, fakir ve kimsesiz olan kişilerin sahiplenilmesini arzuluyoruz. İnşallah bayramlar şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hayırlara vesile olur, kaynaşmaya, birleşmeye ve güzelliklere vesile olur. İnsanlık için hayırlara vesile olsun. Temennimiz İslam dünyasının içerisinde bulunduğu bunalımdan kurtulmasına vesile olmasıdır. Fakir, kimsesiz ve sahipsiz olan insanlara sahip çıkılmasına vesile olmasıdır. Bu bilinçle Müslümanların birbirlerine sahip çıkmasını, fakirlere, mazlumlara sahip çıkmasını arzuluyoruz. İnşallah bu güzel bayram amacına uygun bir şekilde yaşanır. Bütün insanlık alemine, Müslümanlara hayır getirsin diyoruz."

"Huzurlu bayramlar diliyorum"

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç de, "İslam dünyası ve ülkemizin ayın 21'nde idrak edeceğimiz Kurban Bayramını mübarek olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Huzur ve afiyet içerisinde ağzımızın tadı bozulmadan, güzel bir bayram geçirmemizi ve nice güzel böyle bayramlara ulaşmayı diliyorum. Ülkemizin ve ilimizdeki kadın, erkek, çoluk, çocuk, büyük ve küçük tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ağzımızın tadı bozulmadan, aile, iş ve özel huzurumuz bozulmadan nice güzel bayramlara bu şekilde el ele ve gönül gönülle ulaşmayı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bayramın İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını diliyorum"

Yine hüzün, gözyaşı, hasret ve buruk bir Kurban Bayramına girmiş olduklarını dile getiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkan Vekili Orhan Açıkbaş, "Bu Kurban Bayramının, İslam coğrafyasında akan kanın durmasına, dağınık Müslümanların birliğine, birliğine beraberliğine, vahdetine ve dayanışmasına vesile olmasını temenni eder ve bu duygularımla tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederim." dedi.

"Bayramın, Müslümanlarının birlik, kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum"

27'nci dönem HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı ise "İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı ve içerisinde olduğumuz mübarek zilhicce ve bayram arifesin de dünya Müslümanlarının birlik ve beraberliğine yine ve kardeşliğine vesile olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Ayrıca bu bayramın kırık kalplerin, hüzünlü gönüllerin, gözyaşı akıtan gözlerin, kederlilerin, darda sıkıntıda olanların sıkıntılarının giderilmesine vesile olsun. Yine bayramın, işgal edilmiş İslam topraklarının kurtuluşuna, Mazlum ve Mustazaf halkların özgürlüğüne vesile olmasını yüce Allah'tan diliyorum." dedi.

Tasalı, "50 bayramdır haksız yere zindanda tutulan Yusuf kardeşlerinizin hasretlerinin bitmesine, özgürlüklerine kavuşmasına vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum. Muhacir olmuş hicretler da ailesine hasret kalmış tüm kardeşlerimin bu hasretin bitmesini ve hepsinin vuslata kavuşmasını Yüce Allah'tan diliyorum." İfadelerini kullandı.

"Kurban ibadeti yaparken Rabbimizin emri olduğu için yerine getirmemiz lazım"

Kurban ibadetinin öneminde vurgu yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, "Müslümanların hazırlandığı bir kurban ibadeti var, kurban ibadetinin hikmetleri çoktur. Özellikle kurban ibadetinde Hazreti İbrahim aleyhisselam, annemiz Hazreti Hacer (radıyallahu anha) ve teslimiyetin zirvesinde olan İsmail aleyhisselamın durumu söz konusudur. Burada, İbrahim (aleyhisselam'ın) samimiyeti, Hazreti Hacer annemizin teslimiyet en önemlisi de Hazreti İsmail'in buradaki teslimiyeti ve sadakati söz konusudur. Cenab-ı Hak ümmeti yeniden bu şuura ve bu samimiyete erdirsin. Mutlaka bizler de ibadetimizi ifa ederken kurban ibadetini bu şuurla ifa etmemiz lazım. Rabbimizin emri olduğu için yerine getirmemiz lazım." dedi.  

Kurban ibadeti sadece kan dökmek olmadığını söyleyen Çelik, "Rabbimizin emri olan o ibadeti yerine getirme adına şu anda dünyanın dört bir yanında açlıkla imtihan olan kardeşlerimiz var. Günde 1 öğün yemek ile yetinen kardeşlerimiz var. Dolayısıyla mümin kardeşlerimizi düşünerek, sünnette olsa Şafii mezhebinde, mutlaka hali vakti yerinde olan Müslüman kardeşlerimiz bir nebze de olsa o kardeşlerimizin sofralarına kestikleri kurbanın etini ulaştırması lazım. Sofralarımızda çeşit çeşit nimetler ve ondan istifa ederken, onu bulamayanlar var. Kardeşlik şuuruyla, Kurban Bayramını vesile kılarak keseceğimiz kurbanlarımız ile yurtiçinde ve özellikle yurt dışında Afrika'da, Somali'de Gazze'de oradaki kardeşlerimizin sofralarına ulaştırmamız lazım." diye konuştu.

"Bu bayramda vereceğimiz kurbanlarımızla acıları hafifletelim"

Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldığını ifade eden Bingöl Koyun Keçi Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl'de şimdiye kadar hep güzel geçen bayramların, bunda sonra daha iyi gececiğini söyledi.

Kaysadu konuşmasını şöyle tamamladı: "Bütün herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Birlik olarak 3 bin üyemiz var, kimi dağlarda ve yaylarda çoban hayvanlarına bakıyor, buradan herkesin bayramlarını kutluyorum. İnşallah en iyi şekilde bayramını geçirecekler. Komşu ülkelerde mesela şu anda Filistin'de Suriye'de Irak'ta bizim kardeşlerimiz orada sıkıntılar içinde hayatlarını geçiriyorlar o kardeşlerimizin de bayramlarını kutluyorum. İnşallah onlar da en kısa zamanda selamete kavuşurlar. İslam aleminin de şu anda çok büyük sıkıntıları var. Bu Kurban Bayramı'nda onlara ulaştıracağımız kurbanlarımızla biraz olsa onların acılarının hafiflemesine vesile olmuş ve katkı yapmış oluruz inşallah. Bu vesileyle, herkesin Kurban Bayramı tebrik eder hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim." (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir