• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"Bayramlar kardeşliğe vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan siyasi parti başkanları, STK'lar ve vatandaşlar, bayramların huzur ve barış içerisinde geçmesini arzuluyor.

Kurbanın yaklaşmak ve yakınlaşmak anlamlarına geldiğini belirten HÜDA PAR Adıyaman il Başkanı Ali Çelik, "Bayramlarımızın hakiki bayramlar olabilmesi için tüm benliğimiz ile Müslüman kardeşliğini canlı tutmalı ve Müslüman coğrafyalar ile yakınlaşmak için gayret göstermeliyiz." dedi.

İslam ülkelerinin başında bulunan idarecilere seslenen Çelik, "Emperyalistlerin ve uşaklarının yaşanamayacak yerler haline getirdiği İslam Coğrafyalarının yeniden o muazzam günlerine kavuşması gerekli tüm adımların atılması konusunda İslam Devletlerinin başında bulunan idareciler yarın Allah'a verecekleri hesabı düşünerek bir an önce bu kardeşlerine el uzatmalı ve akan kanların durması için çalışmalıdırlar. Aksi takdirde hem dünya hem de ahirette zillete duçar olacaklardır. Bu vesile ile yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine huzur, barış, kardeşlik getirmesini ve yeniden dirilişe vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

"Bayramları birer fırsat bilmeli"

Adıyaman'da faaliyet yürüten Vahdet Der'in Başkanı Bilal Demir ise "Bayramlar kardeşliğin ve birlikteliğin en güzel sergilendiği günlerdir. Bu günlerde yetimlerin, öksüzlerin, kimsesizlerin, yaşlılarımızın durumları diğer günlere göre daha fazla sorulmalı onların bayramda yalnız olmadığını göstermeliyiz. Çünkü bu bizim inancımızın gereği ve dinimizin bize emridir. Bayramları birer fırsat bilmeli küskünlükler ve dargınlıklar var ise onları derhal ortadan kaldırmaya bakmalıyız." şeklinde konuştu.

"Kardeşlerinizi zalimlere terk etmeyin"

Müslümanların zulüm altındaki kardeşlerine kurban etinin yanında umut da götürmesi gerektiğini vurgulayan Demir, "Müslümanların kardeşliklerinin gereğini unutmaması gerekir. Bugün dünyanın farklı yerlerine bin bir meşakkat ile giden kurbanlar sadece et olarak değil aynı zaman da oradaki Müslümanlar için umut olmalı, kardeşlik ve gönül köprüleri kurulmasına vesile olmalıdır. Kurban etlerimizi oralara bıraktıktan sonra o kardeşlerimizi tekrardan zalimlerin insafına teslim etmemeliyiz. Bu noktada işin en önemli kısmı İslam ülkelerinin başında bulunan devlet başkanlarına düşüyor. Onlar ya hem dünya ve ahiretlerinin saadeti için kardeşlerine yardım elini uzatır ya da kardeşlerini şimdi olduğu gibi zalimlerin kanlı ellerine bırakır dünya ve ahirette zilleti kabul ederler." diyerek Kurban Bayramının tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Çocuklar da bayramın güzel geçmesi temennisinde bulundu

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı memleketlerinden çok uzak yerlere hicret etmek zorunda kalan ve annelerini iç savaşta kaybeden Suriyeli üç küçük kardeş Muhannet, Mümin ve Abdulkadir Abdul, bayramların huzur getirmesi ve barışa vesile olması temennisinde bulundular. (Cemil Özdaş- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir