• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
"İslam ötekinin farkında olmayı öğreten bir dindir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı, İslam'ın beş şartından birisi olan hac ibadetinin yapıldığı ve Müslümanların gönüllerini birbirine ısındıran önemli bir ibadetin icra edildiği, İslam ümmetinin iki bayramından biridir.

Manevi bir iklimin oluştuğu, İslam ümmetinin hac ibadeti sayesinde bir araya geldiği ve kesilen kurbanlarla da Müslümanların kardeşlik bağlarını güçlendiği Kurban Bayramı vesilesiyle mesajlar veren alimler ile STK temsilcileri, bayramın Müslümanları bir araya getirmesi, barış sevgi ve huzurun hâkim olduğu günlerin gelmesine vesile olması dileğinde bulundular.

"İslam ötekinin farkında olmayı öğreten bir dindir"

Kurbanın Allah'a yaklaşmak amacıyla yapılan bir ibadet olduğunu söyleyen İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, "Kurban Allah'a yaklaşmak amacıyla yapılan bir ibadettir. Bu bakımdan Kurban Bayramı'nda kulların hem Allah'a yakınlaşması hem de birbirlerine yaklaşması makbuldür. Takvalarıyla rabbimize yaptıkları güzel yaklaşımlarla, hüsnü muamelelerle çevresine ve dünya üzerindeki Müslümanlara yaklaşmasıdır. İslam ötekinin farkında olmayı öğreten bir dindir. Aslında kurban bayramında biz bulunduğumuz yerden dünyanın her yerindeki Müslümanlara kurban etlerini göndererek o farkındalığı gerçekleştirmiş oluyoruz. Onların bizim yanımızda, bizim de onların yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Bence bu çok güzel bir gönül köprüsüdür, bir sevgi mesajıdır. Türkiye'den orta Asya'ya balkanlara, Afrika'nın ortasına gönderilmiş bir sevgi mesajıdır. O yüzden bu sevgi köprüsü mesabesinde olan kurban etlerimizi ve kurban bayramındaki kardeşliğimizi önemsiyorum cenabı hakkın bu gönül köprüsü olan bayramımızın ümmetimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Kardeşliğin, barışın, sevginin egemen olduğu nice bayramlara diye dua ederek bütün kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bu bayramda fakirler, muhtaçlar, dul ve yetimler unutulmasın"

İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Cemal Çınar ise Kurban Bayramı vesilesiyle verdiği mesajda, "Kurban ümmetin bir araya gelmesine vesile olan büyük etkenlerden biridir. Bu bayramda fakirler, muhtaçlar, dul ve yetimler unutulmasın. Parçalanmış ümmet coğrafyasındaki el uzatılması gereken insanlar unutulmasın. Ümmetin kendine geldiği, Müslümanların birlik olduğu günlerdir. Bugünlerde Müslümanlar yaralarını teşhis ederek nasıl bir tedavi uygulaması gerektiği üzerinde çok durması lazım. Bu günler bizim için kardeşliğimizin, ümmet bütünlüğünün gerçekleşmesi, mazlum insanların mazlumiyetinin son bulması için fertten cemiyete, oradan devletlere ve ümmete büyük görev düştüğünü, büyük bir izanla zihnimizi, imkânlarımızı zorlayarak bu bayramı ümmetin bir araya gelmesi için vesile kılalım. Rabbim bu bayramı ümmetin bugüne kadar geçirdiği en güzel bayramlardan eylesin. Ümmetin bir araya geldiği, Müslümanların ittifak kurduğu, kâfir ve zalimlere karşı Müslümanların aralarından birlik oluşturduğu ve kendine geldiği günün bayramı olmasını rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İHH Kurban Organizasyonu Başkanı Yakup Işık ise "Türkiye'deki ve tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin kurban bayramlarını tebrik ediyoruz. Rabbim kardeşliğimizin daim olması için yeniden birlikte kucaklaşmak adına yeni bayramlara eriştirsin" dedi.

Kurban Bayramı'nın, Hz. İbrahim'in Hz. İsmail'i kurban etmesindeki gibi bir teslimiyetin ifadesi olması gerektiğini belirten İMKAN-DER Genel Başkanı Murat Özer de şunları aktardı:

"Kurban Bayramı elbette ki sadece muhtaçlara et götürmek, onların karınlarını doyurmak değildir. Kurban bayramını Allaha aidiyetimizin, teslimiyetimizin açıkça müşahhas hale geldiği bir bayram. O sebeple Allaha teslimiyetimizin tıpkı Hz. İbrahim'in Hz. İsmail'i kurban etmesindeki gibi bir teslimiyetin ifadesidir. Bu Kurban Bayramı'nda tüm Müslümanların, ümmeti Muhammed'in ve tüm insanlığın Allah'ın bize vaat ettiği o adil düzene ulaşması için bir vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir