• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...

Adıyaman hayvan pazarındaki kurban satıcıları yem fiyatlarına gelen zamlardan rahatsız oldukları dile getirdi.

Hayvan pazarında eski canlılığın olmadığını belirten satıcılar, emek vererek yetiştirdikleri hayvanlarını istenilen bir fiyata satamadıklarını söylediler. Hayvan satıcıları, yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti.

35 senedir hayvan alım satımı yaptığını söyleyen Mehmet Durmuş, "Bir torba yem 80 lira olmuş, ben 2 buçuk senedir beslediğim bu hayvanı sattığımda yem parasını çıkarmıyor. Bizler mağdur durumdayız, malı satamıyoruz. 9 bin lira olan bir hayvana vatandaşlar 7 bin 500 lira fiyat veriyor.  Sürekli zamlar ile bu iş nereye gidecek. 5 bin liraya bir hayvan alıyoruz 3 bin liraya yem veriyoruz. Bize maliyeti 8 bin lira oluyor ama satmaya gelince 7 bin 500 lira diyorlar." dedi.

"Kurbanlık satışı bu sene istenilen düzeyde değil" diyen Hüseyin Öztürk de "Kurbanlıklar satılsa da istediğimiz fiyata satamıyoruz. Ama yine de Allah'a şükür olsun." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar 100 tane büyükbaş hayvan sattığını dile getiren Emin Işık, "Hayvan fiyatları hayvanın durumuna göre değişiyor. 7 bin liradan başlıyor 15 bin liraya kadar kurbanlıklar var. İşlerimiz iyi çok şükür. Fiyatlar geçen sene ile aynı durumdadır değişen bir şey yoktur." dedi.

Kurbanlık almak için pazara geldiğini söyleyen Hayrettin Karakuş ise fiyatların geçen seneyle aynı olduğunu ama yem fiyatlarına zam geldiğini ifade etti.

Yem fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösteren bir başka hayvan satıcısı Rıza Dolaş ise "Buraya kira veriyoruz, sattığımız hayvanlar kendi masrafını çıkaramayacak durumdadır." diye konuştu.

Yem fiyatından şikâyetçi olan Mehmet Sertbaş de "13 bin liraya sattığım kurbanlığı kimse alamıyor."  Dedi.

Hayvan satıcısı Osman Akkuş ise "Bir torba yem 80 lira olmuş, samanın kilosu 50 kuruş olmuş. İş hayvan almaya geldi mi pahalı diyorlar ve ithal hayvan getireceğiz diyorlar. Böyle bir şey olamaz. Hayvanlar geçen sene ile aynı fiyat olan çiftçiye oldu."

Bir başka hayvan satıcısı Nuri Anaç da fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu belirterek satış yapamadığını söyledi. (Cemil Özdaş-İLKHA)