• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Bu Bayram Kardeşliğe Kurban
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik

Suriye, Yemen, Libya… İslam coğrafyası yine savaşların, kaosun ve çatışmanın ortasında bir Kurban Bayramını daha ihya edecek. Şer odakların İslam beldelerine yönelik saldırılarının hayatı zehir zemberek eden kaos planlarına karşın Müslümanlar, bayramı bayram gibi geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Âlimler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar bu bayramın İslam âlemine ve insanlığa; huzur, sevinç, İbrahim`i bir şuurla birlikte Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni etti.

"BU BAYRAM MÜSLÜMANLARIN VAHDETİNE VESİLE OLSUN"

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan da Kurban Bayramı mesajında şunları söyledi: "Tüm dünya Müslümanlarının, mustazaflarının, mazlumların, Kur'an'ın hâkim olması için mücadele verip cezaevlerine girenlerin ve ailelerinin bayramını kutluyorum. Hacda olanların da bayramını kutluyorum. Allah'tan bu Kurban Bayramı'nı Müslümanların vahdetine, zaferine, hâkimiyetine, zalimlerin ellerinden kurtulmasına, zalimlerin hezimetine vesile olmasını rica ediyorum."

"ALLAH'IN DİNİ İÇİN CEZAEVİNE GİRENLERİN, MUHACİRİN VE AİLELERİNİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"

Kurban Bayramının İslam âleminin içinde bulunduğu perişanlıktan kurtuluşuna vesile olmasını dileyen bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Varol, "Bu zor ve zahmetli günlerde, bu kadar eziyet ve dertler içerisinde İslam âleminin içinde bulunduğu perişan hali nedeniyle gerçek anlamda bayramdan söz etmeye utanıyoruz. Ama bayramı Allah biz Müslümanlara hediye ettiği için onu sahiplenmeliyiz. Bundan dolayı bu kadar dert ve musibet içerisinde dahi tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bilhassa Allah'ın dininin yücelmesi için İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine girenlerin, muhacir olanların ve ailelerinin bayramını tebrik ediyorum. Tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum. Allah bu mübarek günleri Müslümanların içinde bulunduğu dert, keder, musibetlerden kurtuluşuna, özgürlüğüne vesile kılsın. Allah'tan İslam âlemine yapılan zulmün de bir an önce sona ermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

"KURBAN, İSMAİL'CE TESLİMİYET VE ALLAH YOLUNDA YÜRÜMEKTİR"

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Ramazan Azboy, şunları söyledi: "Kurban, İsmail'ce teslimiyet, adanma ve Allah yolunda yürümektir. İbadetlerimizin makbul olmasıdır. Bu vesileyle başta Arafat'ta olan hacılarımızın haccının makbul olmasını, dünya üzerindeki Müslümanların dualarının kabul olmasını dileriz. Kurban Bayramı'nın halkımıza, milletimize hayırlar getirmesini, gerçek manada özgürlük getirmesini, özellikle son zamanlardaki Amerikan emperyalizmine karşı özgürlük getirmesini temenni eder, halkımızın bayramını kutlarız. Nice bayramların yaşanmasını dilerim."

“İSLAM ÂLEMİNİN KURBAN BAYRAMI'NI TEBRİK EDİYORUM"

Diyarbakır Erdemliler Derneği Başkanı ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şube Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, bu bayramın, Hazreti İbrahim'in teslimiyeti ve Hazreti İsmail'in itaatinin bütün Müslümanlara örneklik teşkil edecek nitelikte yer bulmasını diledi. Dünya Müslümanlarının birlik, beraberlik ve vahdet içerisinde bayram geçirmelerini temenni eden Akgönül, "Küfrün, şirkin ve tuğyanın yeryüzündeki Müslümanlara karşı oluşturmuş olduğu hegemonya ve sultanın son bulması dileğiyle Müslümanların bu şuurla bir bayram geçirmeleri temennisiyle tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, gönülden mutlu, huzurlu ve İslami bir yaşam diliyorum." ifadelerini kullandı.

"KURBAN BAYRAMI İSLAM ÜMMETİNİN BİRLEŞMESİNE VE UYANIŞINA VESİLE OLSUN"

Umut Kervanı olarak hayırseverlerin yardımlarını fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını ve bundan dolayı sevinçli olduklarını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan da "Rabbimize hamdolsun ki bir yıl aradan sonra tekrardan bizi Kurban Bayramı`na kavuşturdu. Kurban Bayramı`nın özellikle bir birliktelik, beraberlik olduğunu, küskünlerin barıştırıldığını, kurbanların kesilip özellikle de ihtiyaç sahibi fakir ve muhtaç ailelere kurban etlerinden ulaştırılması olarak bir yıl boyunca evlerinde et görmeyen ailelerin evlerine etin girmesi, Umut Kervanı olarak biz de inşallah bu Kurban Bayramı'nı böyle bir çalışma ile hayırseverlerin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına bir çalışma yürütüyoruz. Dolayısıyla kurban birliktir, beraberliktir, dirliktir, kardeşliktir, sevgidir ve muhabbettir yardımlaşmadır, dayanışmadır. Rabbimiz bu Kurban Bayramı`nın İslam ümmetinin birleşmesine, bir araya gelmesine ve uyanışına vesile kılar." diye belirtti.

"Bu mazlum coğrafyalarda Müslümanların kanının dökülmesi engellenmeli"

Bayram nedeniyle değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, asırlardır bu ümmetin Emperyalist ülkelerin zulmü altında inlediğini hatırlatarak, kardeşlik ve vahdet vurgusunda bulundu. Müslüman kanının akıtılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Gül, "Yine bir Kurban Bayramı'na giriyoruz. Asırlardır bu ümmet, Emperyalist ülkelerin zulmü altında inlerken, ümmetinin parçalanmışlığı gerçekten bizi ziyadesiyle üzüyor. Gönül istiyor ki ümmet; birlik ve beraberlik içinde, Emperyalist ülkelere karşı kuvvet gösterip, bu mazlum coğrafyalarda Müslümanların kanının dökülmesini bir an önce engellesin. Elbette ki İslam beldelerini yönetenler de bir araya gelip, ABD, İsrail ve İngiltere'nin başını çektiği diğer ülkelere karşı mukavemet göstererek, ümmet coğrafyasında akıtılan kanın önüne geçmelidirler. Bu vesileyle Kurban Bayramı, ümmetin birliğe, beraberliğe, sevgiye, muhabbette ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

"BAYRAM UYANIŞIMIZA, VAHDETİMİZE, KURTULUŞUMUZA VESİLE OLUR İNŞALLAH "

İslam ümmeti olarak büyük sıkıntılar içinde yaşadıkları bir dönemden geçtiklerini aktaran Yazar Sadullah Aydın, "Müslümanlar, Müslüman devletler emperyalist güçlerin askeri, siyasi ve ekonomik saldırısı altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Müslümanlar haçlı istilasıyla baş etmeye çalışıyor. Böyle bir ortamda Kurban Bayramı'nı idrak ediyoruz, edeceğiz. Katledilen kadın ve çocuklarımızın feryatları altında, hüzün ve keder içinde, dağınıklığımıza ve perişanlığımıza ağlayarak… İnşallah mübarek Kurban Bayramı uyanışımıza, vahdetimize, kurtuluşumuza vesile olur. Hazreti İbrahim gibi İsmaillerimizi kurban etme bilincine kavuşturur bizi. Bu dua ve temennilerle İslam ümmetinin, Müslüman halkların bayramını kutluyorum." diye konuştu.

"İSLAM ÜMMETİNİN BİRLİĞİNE, VAHDETİNE NE KADAR MUHTAÇ OLDUĞUMUZ AŞİKÂRDIR"

Müslümanların vahdetine ihtiyaçlarının olduğuna işaret eden vatandaşlardan M. Veysi Güney, "Öncelikle tüm İslam âleminin ve milletimizin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Şu son dönemde İslam ümmetinin birliğine, bütünlüğüne, vahdetine ne kadar muhtaç olduğumuz aşikârdır. Bu son günlerde milletin bütünlüğünün sağlanabilmesi için bu tür dini günler çok önem arz etmektedir. O yüzden inşallah bu bayram milletimiz için birlik, beraberlik ve kardeşlik vesilesi olur." ifadelerini kullandı. Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Yahya Aydın da şunları söyledi: "Bu mübarek Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim. Bayramın özellikle İslam alemine ve dünyadaki tüm Müslümanlara vahdet, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir