• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Hasta Yakını Doktoru Bıçakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`nde görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan, geçtiğimiz hafta ameliyatına girdiği hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, 85 yaşındaki hastanın torunu tarafından bıçaklandı. Genç doktorun, yoğun bakımda yaşam mücadelesi sürüyor.

Olay, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisi`nde meydana geldi. 17 yaşındaki M.G., servisteki odasına gelerek 30 yaşındaki uzman Dr. Ersin Arslan`ı kalbinden bıçakladı. Olay yerinden kaçan M.G., hastane polisi ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. Dedesi bir süre önce vefat eden M.G.`nin, dedesinin ameliyatına giren Aslan`ı intikam için bıçakladığı öne sürüldü.

Olayın hemen ardından yoğun bakıma alınan Arslan`ın bıçaklanması, mesai arkadaşlarını hüzne boğdu. Arslan`ın hastanedeki yaşam mücadelesi sürüyor. Gaziantep Valisi Erdal Ata ile İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz olay yerine geldi. Vali Ata, burada İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök`ten bıçaklama olayı ile ilgili bilgi aldı. Hastanede konuyla ilgili açıklama yapan Vali Ata, "Şu anda arkadaşlarımız müdahale yapıldığını belirtti. Sağlık durumu hakkında çok net bilgi veremeyeceğim. Ancak ameliyattan çıktıktan sonra ilgili doktor arkadaşlar size bilgi verir." dedi. Olayın tamamen cehaletten kaynaklandığını ve bir gözaltının olduğunu kaydeden Ata, "Bir hafta, 10 gün önce kanser hastası olan dedesi burada tedavi olmuş. Tedaviden sonra hayatını kaybediyor. Ondan kaynaklanan bir olay olduğu belirtiliyor. Çok üzücü bir olay. Temennimiz, bu tür olayların bir daha ne ilimizde ne de ülkemizde yaşanmaması." dedi.

Sağlık çalışanları, bıçaklanma olayının ardından toplanarak Demokrasi Meydanı`na yürüyüş yaptı. Kollarına siyah kurdele takan sağlıkçılar, burada olayı sloganlar atarak protesto etti ve oturma eylemi yaptı. Yaşanan durumu kınadıklarını belirten Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Lütfü Bay, "Ülkemizde her geçen gün sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların giderek arttığını görmekteyiz. Şiddetin sıradanlaştığı ve kanıksandığı bir ortamda çalışmak zorunda kalan meslektaşlarımızın yaşadığı travmanın anlaşılmasını istiyoruz. Hastanelerde kendimizi güvende hissedememek çok acı. Önlem alınması için daha nelerin olması gerekecek? Vakit geçirilmeden, kolay hedef konumundaki sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak önlemler alınmalıdır. Kötü sözün hakaretin her gün yaşandığı hastanelerde fiili saldırılar da giderek artıyor. Bu olayların çoğu ne yazık ki kamuoyuna yansımıyor. Basit bir tartışma diye geçiştirilen olayın etkisinden kurtulmanın en az birkaç hafta süreceği açıktır. Meslekten soğuma, güven duygusunun azalması, moralsizlik, fiziki yaralanma kadar işimizi etkileyecektir. Bugün meslektaşımız Dr. Ersin Arslan, hayatını sonlandırabilecek çok ciddi bir saldırıya maruz kalmıştır. Şu anda da yaşam mücadelesi vermektedir." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir