• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Adanmışlığın bayramı ümmetin kurtulmasına vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'daki âlimler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 21 Ağustos 2018 Salı günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajları paylaştılar.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, yaklaşmakta olan bayramın, bütün İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.

Kaya, "Bu bayramın, tüm İslam ümmetine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kurban Bayramı yani adanmışlığın bayramı, Müslüman ümmetinin kurtuluşuna vesile olsun. Filistin'den Çeçenistan'a, Yemen'den Suriye'ye, Irak'a, Arakan'a, Myanmar'a, Müslümanların yaşadığı her coğrafyada bütün Müslümanların kurtulması ve uyanmasına vesile olması hasebiyle bu bayram, bütün Müslümanlara ve Müslümanları seven herkese kutlu olsun, mübarek olsun." dedi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) Üyesi Remzi Uçar, Kurban Bayramı'nın mutluluklar getirmesini, İslam âleminde birlik ve beraberliği sağlayıp, akan kanın durmasına vesile olmasını temenni etti.

"Kurban, İsmail'ce teslimiyet ve Allah yolunda yürümektir"

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Ramazan Azboy, şunları söyledi: "Kurban, İsmail'ce teslimiyet, adanma ve Allah yolunda yürümektir. İbadetlerimizin makbul olmasıdır. Bu vesileyle başta Arafat'ta olan hacılarımızın haccının makbul olmasını, dünya üzerindeki Müslümanların dualarının kabul olmasını dileriz. Kurban Bayramı'nın halkımıza, milletimize hayırlar getirmesini, gerçek manada özgürlük getirmesini, özellikle son zamanlardaki Amerikan emperyalizmine karşı özgürlük getirmesini temenni eder, halkımızın bayramını kutlarız. Nice bayramların yaşanmasını dilerim."

Diyarbakır Erdemliler Derneği Başkanı ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şube Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, bu bayramın, Hazreti İbrahim'in teslimiyeti ve Hazreti İsmail'in itaatinin bütün Müslümanlara örneklik teşkil edecek nitelikte yer bulmasını diledi.

"İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum"

Dünya Müslümanlarının birlik, beraberlik ve vahdet içerisinde bayram geçirmelerini temenni eden Akgönül, "Küfrün, şirkin ve tuğyanın yeryüzündeki Müslümanlara karşı oluşturmuş olduğu hegemonya ve sultanın son bulması dileğiyle Müslümanların bu şuurla bir bayram geçirmeleri temennisiyle tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, gönülden mutlu, huzurlu ve İslami bir yaşam diliyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi ise kurbanın anlam itibariyle yaklaşmak olduğunu ve bu ibadetin halis niyetle yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

"Rabbimiz, kurban kesenlerin niyetine bakar"

Kurbanın iki yönüyle ele alınabileceğini dile getiren Elelçi, "Bir yönü Allah'a, diğer yönü ise mazlum, fakir, ihtiyaç sahibi insanlara bakmaktadır. Kurban keserken niyetin rıza-i ilahi yani Allah rızası olması hasebiyle bu, kişinin kesmiş olduğu kurbanın Allah'a olan yönünü göstermektedir. Rabbimiz, kurban kesenlerin niyetine bakar, halis olan niyeti kabul eder. Dolayısıyla kesildiği takdirde o, indi ilahiye çıkar ve rabbimiz, o kişinin kurbanını kabul edip, onun hakkında gerekli hayrı yazdırtır. Diğer yönü ise kesilen etlerden fakir, ihtiyaç sahibi insanların faydalanmasını ve toplumda bu dayanışmayı sağlayan bir unsuru teşkil etmektedir. Hal böyleyken bizim bu hususu irdelememiz, anlamamız gerekir." şeklinde konuştu.

"Bayramın, âlem-i İslam'ın vahdetine vesile olmasını niyaz ederiz"

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kesecekleri kurbanlıkların, dünyadaki mazlum insanlara ulaştırılması noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Elelçi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sebeple bunu bir dayanışma, yakınlaşma anlayışıyla görüp, kesilecek olan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Dolayısıyla tüm hayırseverlerden isteğimiz, kesilecek olan kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için ellerinden gelen gayretleri göstermeleridir. 'Kurban teslimiyettir, paylaşmak güzeldir.' sloganıyla yola çıkaraktan dünya Müslümanlarının yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nı tebrik eder, âlem-i İslam'ın vahdetine vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz." (Hamza Adiyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir