• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
`Hz. Peygamber`in (sav) Yüce Ahlakı` Konulu...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Konferans salonunda saat 13.30`da Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından verilen `Hz. Peygamber`in (sav) Yüce Ahlakı` konulu konferans, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hatipoğlu konuşmasında Peygamberin hayatından kesitler aktararak O`nun örnek alınacak tek insan olduğunu vurguladı.
 
Konferans, Nurullah Genç`in Peygamber Efendimizi konu alan `Yağmur` adlı şiiriyle başladı.
 
Daha sonra mikrofonu alan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır`ın önemine değinerek, Diyarbakır`ın Medine`de olduğu gibi birçok sahabenin yan yana gömüldüğü tek şehir olduğunu belirtti.
 
Hayatta örnek aldığımız, önder kabul ettiğimiz ve onunla ölüme gidebileceğimiz tek insanın Hz. Muhammed olması gerektiğini vurgulayan Nihat Hatipoğlu, "Eğer bu noktada bir endişemiz varsa, bir eksikliğimiz varsa imanımızda bir problemimiz vardır. Ben, O`nun dışında düşünebileceğimiz her insanı, Hz. Peygamberin ayakları altında kabul ederim. Mevlam bizi bu imandan ayırmasın" dedi.
 
15 Metrekarelik Bir Odada Yaşadı Ve Yine 15 Metrekarelik Bir Odada Vefat Etti
Peygamber Efendimizin kişisel özelliklerine değinen Hatipoğlu, "Efendimiz hayatının son zamanlarında o güzel Medine`de elinde baston vardı. Göğsüyle karnı hep aynı hizadaydı. Son zamanlarında hafif kilo almıştı. Boyu ne çok uzun ne çok kısaydı. Çok güzel kokusu vardı. Biri onu çağırdığında tüm vücuduyla dönüp bakardı. Kibir adına hiçbir şey yoktu onda. Hayatı boyunca 15 metrekarelik bir odada yaşadı ve yine 15 metrekarelik bir odada vefat etti" diye konuştu.
 
Kurtuluş Allah ve Resulü`nün Yoludur
Kurtuluşun yalnız Allah ve Resulünün yolunda olduğunu belirten Hatipoğlu, "Kurtuluş Allah ve Resulüdür. Dünya hayatı mutlaka bitecek. Ahireti kazanmaya çalış. Yolun Allah`ın yolu olsun. Yolun Muhammed`in yolu olsun. Hidayet onun yolundadır. Allah bizi onun hidayetinden mahrum etmesin" ifadelerini kullandı. (Veysi Çetik - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir