• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kurban Bayramı küfre karşı ümmetin vahdetine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âleminin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Kurban Bayramı ile ilgili duygularını İLKHA'ya paylaşan siyasi parti, STK, vakıf ve kurum temsilcileri ile âlimler, bayramın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, bu bayramın küfre karşı ümmetin vahdetine vesile olması temennisinde bulundular.

Bayram nedeniyle değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, asırlardır bu ümmetin Emperyalist ülkelerin zulmü altında inlediğini hatırlatarak, kardeşlik ve vahdet vurgusunda bulundu.

"Bu mazlum coğrafyalarda Müslümanların kanının dökülmesi engellenmeli"

Müslüman kanının akıtılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Gül, "Yine bir Kurban Bayramı'na giriyoruz. Asırlardır bu ümmet, Emperyalist ülkelerin zulmü altında inlerken, ümmetinin parçalanmışlığı gerçekten bizi ziyadesiyle üzüyor. Gönül istiyor ki ümmet; birlik ve beraberlik içinde, Emperyalist ülkelere karşı kuvvet gösterip, bu mazlum coğrafyalarda Müslümanların kanının dökülmesini bir an önce engellesin. Elbette ki İslam beldelerini yönetenler de bir araya gelip, ABD, İsrail ve İngiltere'nin başını çektiği diğer ülkelere karşı mukavemet göstererek, ümmet coğrafyasında akıtılan kanın önüne geçmelidirler. Bu vesileyle Kurban Bayramı, ümmetin birliğe, beraberliğe, sevgiye, muhabbette ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

"Üzerimizde oynanan oyunları bertaraf etmek için bu bayramlarda birleşmemiz lazım"

Bir yönüyle bayramların birlik ve beraberliğin mesajı olduğunu hatırlatan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, bayram mesajında vahdet vurgusunu yaparak, şunları söyledi:

"Cenabı hak, İslam âlemini birleştirsin, kenetleştirsin. Aslında İslam'ın büyük bir kongresi hacdır. Bu bayramlar aslında bize bunu söylüyor. Beytullah'ın etrafında toplanmamızın gayesi, aramızdaki kırgınlığı ortadan kaldırmak, birleşmek, bütünleşmek, kenetleşmek, büyük bir güç olmaktır. Allah (cc) yeraltı kaynaklarının büyük çoğunluğunu İslam ülkelerine vermiştir. Ama biz birleşip, kentleşmediğimiz için bu yeraltı kaynaklarını güzel değerlendiremiyoruz. Efendim süper güçler dediğimiz İslam âleminin düşmanları, petrolümüze ve gücümüze de el koyuyorlar. Üzerimizde oynanan oyunları bertaraf etmek için bu bayramlarda birleşmemiz lazım. Bayram; birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür. Küskünlüğün ve dargınlığın ortadan kaldırıldığı günlerdir. İnşallah amacına uygun bir bayramımız olacak. Birleşip kentleşmeliyiz. Kurban Bayramı'nın Bitlis'imiz için, ülkemiz için, tüm âlemi İslam için hayırlara vesile olsun. İslam âleminin birleşmesine, kentleşmesine, bütünleşmesine, güçlenmesine, kuvvetlenmesine vesile olsun."

"Kurban Bayramı, ümmetin kurtuluşuna vesile olsun"

Mesajında Kurban Bayramı'nın kardeşliğe, akan kanın durmasına vesile olması temennisinde bulunan Erbakan Vakfı Bitlis Temsilcisi Ayhan Uslu, İslam beldelerinde akanın durmasının tek çaresi ümmetin vahdeti olduğunu ifade etti.

Uslu, "Bir Kurban Bayramı'na girmenin sevincini yaşarken, İslam ülkelerinin içinde bulunduğu sıkıntı, kan ve gözyaşından dolayı bayrama hüzünlü bir şekilde giriyoruz. Kurban Bayramı; ümmeti Muhammed'in, tüm İslam ülkelerinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden diliyorum.  Bu münasebetle Kurban Bayramı'nın başta ülkemiz olmak üzere, tüm Müslüman ülkelerin sıkıntılarının bitmesine, kan ve gözyaşının dinmesine, ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Tüm Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Bayram, Hz. İbrahim'i ve Hz. İsmail'i tanımayı, onun davasına sahip çıkmayı emretmektedir"

"Kurban Bayramı denince akla Hz. İbrahim ile Hz. İsmail geliyor. Hz. İbrahim ile başlayan, Hz. Muhammed (sav) ile günümüze kadar gelen, Allah (Celle celalühü) mübarek bayram olarak bildirmiş olduğu Kurban Bayramı'nı idrak etmek üzereyiz." diyen Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ül ulema) üyesi Emrullah Uysal, "Bayram, aslında bize Hz. İbrahim'i, Hz. İsmail'i tanımayı, onun davasına sahip çıkmayı emretmektedir. Hz. İbrahim için Allah 'Tek başına bir ümmettir.' demiş. Tek başına bir ümmet olması demek zalimlere, diktatörlere, haksızlığa karşı tek başına kalsa bile mücadele etmeyi, haktan ayrılmamayı, hakkı her şeyden üstün tutmayı emretmektedir." dedi.

"Kurban inşallah ölümlerin engellenmesine vesiledir"

Bayramın vahdete vesile olması temennisinde bulunan Uysal, son olarak şunları ifade etti: "Bu bayramın Hz. İbrahim'in (as) düşüncesiyle, Hz. İsmail'in (as) teslimiyetiyle idrak edilmesini istiyoruz.  Kesilen kurbanların bu niyet ve kesilmesini istiyoruz. Bundan dolayı şimdiden tüm İslam âleminin, Müslümanların bayramı kutlu olsun. İslam âlemine hayırlar getirsin. İslam âleminin İçerisinde bulunduğu sıkıntı ve zorluklardan kurtulmayı, Cenabı Allah bütün Müslümanlara ve bizlere nasip etsin. Kurban inşallah ölümlerin engellenmesine vesiledir. Bundan dolayı biz Allah için hayvanların kanını akıtırsak, insanların kanının akmamasına vesile olacak." (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir