• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Van`da PKK Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Operasyonlarda Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda cep telefonu, sim kart, bilgisayar ve çeşitli dokümanların ele geçirildiği iddia edildi.

Van Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Başkale kırsalı ve İran topraklarında silahlı olarak faaliyet yürüten PKK/KCK örgütü ile irtibatlı olarak milislik ve katılım kuryeliği faaliyetleri yürüttükleri tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. İstanbul ile koordineli olarak yapılan operasyonda terör örgütüne yaşam malzemeleri ile çeşitli lojistik malzemeleri ve insan kaynağı temininde bulundukları belirlenen 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınan Y.A., M.Ş.A., C.Ö. ve A.K. isimli zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 19 Nisan Perşembe günü adliyeye sevk edilecekleri açıklandı.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, cep telefonları, sim kartlar, diz üstü bilgisayar ve örgütsel dokümanların ele geçirildiği güvenlik güçlerin, vatandaşların huzur ve güvenlerini sağlamak için mücadelesini sürdürdüğü dile getirildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir