• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Hayat Namazla Güzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformunun namazın önemine dikkat çekmek ve toplumda namaz bilincini oluşturmak amacıyla 6-10 yaş arası çocuklara yönelik birçok ilde düzenlendiği "Hayat Namazla Güzel" etkinlikleri devam ediyor.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da düzenlenen programda bir araya gelen yüzlerce çocuk, Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergâh Camisinde namaz kaldı ve namazın önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde 15 günlük namaz eğitimi gören çocuklar, Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergâh Camisi avlusunda toplandı. Aralarında kız ve erkek çocukların bulunduğu yüzlerce minik çocuk, renkli görüntüler oluşturdu.

Dergâh Camisinde cemaatle ikindi namazını kılan minikler daha sonra Balıklıgöl Platosunda anne ve babalara namaz çağrısında bulundular.

Burada düzenlenen basın açıklaması metnini çocuklar adına okuyan Musab Demir, her anne ve babanın muhakkak çocuklarına namazı öğretmeleri gerektiğini belirtti.

"Telefonlarınızı bir kenara bırakıp bizlere dönün"

Demir, "Canım annem, canım babam! Bizler sizleri çok seviyoruz. Ama bilin ki bizler çok küçüğüz. Doğruyu ve yanlışı bilmiyoruz. İyiyi ve kötüyü siz bize öğreteceksiniz. Bizleri televizyonun karşısında unutmayın. Telefonlarınızı bir kenara bırakıp bizlere dönün. Bizlere pahalı tabletler değil sevginizi verin. Bizleri oyun parklarına götürdüğünüz gibi camilere de götürün. Karnımızı doyurduğunuz gibi ruhumuzu da doyurun." dedi.

"Bize dinimizin direği olan namazı öğretin"

Her anne ve babanın çocuklarını mescitlerle tanıştırmalı ve sevdirmemeleri gerektiğini ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Anneciğim ve babacığım, eğer beni güzel ahlaklı bir Müslüman olarak yetiştirirseniz hem bu dünyada hem de ahirette sizin için cennet bahçesi olurum. Ama bana sahip çıkmazsanız; derslerime verdiğiniz değer kadar namazıma ve ahlâkıma da önem vermezseniz Yüce Allah'a kötü bir kul olurum. Hem dünyam hem de ahiretim cehennem ateşine döner. Bizim cehennemde yanmamızı istemezsiniz değil mi? Bize dinimizi öğretin, mescitleri sevdirin. Rabbimizin sevdiklerini ve sevmediklerini öğretin. Dinimizin direği olan namazı öğretin. Böyle yapın ki mahşer günü kol kola cennete girebilelim."

Yapılan basın açıklamasının ardından çocuklar, "Hayat Namazla Güzeldir" ve "Namaz Cennettin Anahtarıdır" sloganları ile "Hayat Namazla Güzel" etkinliğinin finalinin yapılacağı yere yürüdüler.

Çocuklar tarafından hazırlanan etkinlik ise Muhammed Said Tunç'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan şiirlerin ardından katılımcılara hitap eden Said Güneş, namazın önemine binaen bir konuşma yaparak, tüm çocuklara namazlarını devamlı kılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Çeşitli ilahi ve ezgilerin okunduğu program daha sonra namazın önemine binaen yapılan tiyatro ile devam etti. Minik çocukların ve ailelerin heyecanlı oldukları görülen program, Muhammed Emin Esmer tarafından yapılan dua ile sona erdi. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir