• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi yaptığı konuşmada, döviz üzerinde oynanan oyunları gördüklerini ve meydan okuduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı. Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan, Erdoğan, 'Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız.' dedi.

Önce dışarıda bekleyenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Partimiz 17 yaşında, genç, dinamik ve geleceğe çok daha iyi hazırlanan bir parti olarak dünyaya mesajları tekrar veriyoruz. Bizler milletiz, tek bayrağız, tek devletiz. Bizi bölmek parçalamak isteyenlere en güzel cevabı hem sandıklarda hem meydanlarda veriyoruz. Şu anda karşımda onbinleri görüyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde eğilmek. Biz sadece Allah'ın huzurunda eğildik. Yok şuymuş, buymuş yok dolarmış... Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var. Hiç endişeniz olmasın. Bugüne kadar bizi çökertemediler bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun.' dedi.

Daha sonra salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan salondaki partililere hitaben de bir konuşma yaptı: Erdoğan, Ülkemizin 81 vilayetinden salonumuza teşrif eden kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşmak üzere misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Şu anda vatan toprağının neresinde olursa olsun; fabrikada masa başında, inşaatta iskele üstünde, aracının direksiyonunda, dükkanında, nafakasını temin etmek için çalışan tüm emekçilerimize selamlarımı sunuyorum. Pamuk toplayan, fındık toplayan, çay biçen, ekin biçen, ürününü hasad eden, serasını hazırlayan, hayvanını otlatan tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. İşverenlerimize, girişimcilerimize, tüccarlarımız, kendisi ve ülkesi için kazanan, yatırım yapan, koşturan herkese selamlarımı yolluyorum. Okullarda üniversitelerde kitabıyla, defteriyle gayretiyle ilim öğreten ve öğrenen hocalarımızla öğrencilerimize selamlarımızı yolluyorum.' ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: 'AK Parti'nin ne olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olmak gerekir. AK Parti başlangıçtır, Hazreti Adem'in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takibidir. AK Parti hicrettir. Peygamber efendimizin tüm cihanı aydınlatan nurunun tüm insanlığı kucaklayan mesajının müntesibidir. AK Parti Malazgirt'tir. Sadece Allah'ın rızası için kendisinden kat be kat düşmanın üstüne 'Ölürsem kefenim üzerimdeki elbisemdir' diyerek Sultan Alparslan'ın yolundan gidendir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti İznik'te, Söğüt'te Edirne'de Sivas'ta Kayseri'de Alanya'da Kastamonu'da Malatya'da Antalya'da devletler kuran atalarımızın varisidir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır. AK Parti fetihtir. İstanbul'u alarak çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in mirasçıdır. Yavuz Sultan Selim Han'ın yoldaşıdır. AK Parti müdafidir. Dünyanın çalkantılı bir dönemde devletimizi hem koruyup hem geliştiren Sultan Abdülhamid'in hakkının hukukunun savunucudur. AK Parti Çanakkale'dir, Kutül Amare'dir. Yedi düvelin üzerimize geldiği anlarda bile cesaretiyle bile zincirleri kıran, oyunları bozan ecdadın torunudur.'

'Oyunu gördük ve meydana okuyoruz'

'Biz mazlumlara gönlümüzü ve imkanlarımızı işte bu anlayışla sonuna kadar açıyoruz. Biz ecdadımıza işte bu hissiyatla, tüm gücümüzle sahip çıkıyoruz.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz gerektiğinde canımızı işte bu şuurla ortaya koymaktan çekinmiyoruz. Biz bu sorumlulukla soysuzlara zağarlık yapmak yerine, onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık? Av köpeği. Hazreti Ali'ye atfedilen güzel bir söz var. 'Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz' Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır.' şeklinde konuştu.

'Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik'

Dünyayı sömürenlere boyun eğmediklerini vurgulayan Erdoğan, 'Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.' dedi.

'Sokak, yargı, siyaset ve ekonomik darbe yapmaya kalktılar'

'Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şunları kaydetti:  'Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. Biz ülkemizi çok sevdik. Çok sevdiğimiz için de Türkiye'ye birinci sınıf demokrasi, ekonomi, hizmet yakışır dedik. AK Parti'yi kurduğumuz günden beri de bunun için çalıştık. Kimlik siyaseti değil millet siyaseti yaptık. Hep üretmenin, büyütmenin peşinde olduk. Hiç kimseyi aynı kalıba sokmaya çalışmadık, tüm renklerimizi olduğu gibi kabul ettik. Soframızın paylaştıkça bereketlendiği inancıyla yardım için uzanan hiçbir eli boş çevirmedik. Tabi aynı zamanda husumetler çoğaldı. İçerdeki ihanet odaklarını da hayata geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya kalktılar, yargı darbesi yapmaya kalktılar, terör darbesi yapmaya kalktılar. Ülkemiz dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi yapmaya kalktılar. Siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.' (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir