• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Sigaraya Tabutlu` Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Öğretim Kurulu`nun (YÖK) desteklediği yürüyüş, saat 12.00 sıralarında Altunizade Capitol alışveriş merkezinin önünde başladı. Her yıl Türkiye`de yüzlerce kişinin sigara ve sigaraya bağlı hastalıklardan öldüğünü, ölümlere dikkat çekmek için 300 tabut getirdiklerini belirten öğrenciler, daha sonra yürüyüşe geçti.

Eylemci öğrenciler, taşıdıkları pankart, döviz ve afişlerde sigaranın zararlarına vurgu yapan mesajlar verdi. Polisin uzaktan takip ettiği yürüyüş, yaklaşık 1 saat sürdü. Siyah tabutları omuzlarına alan öğrenciler, tanınmış bir sigara firmasının Küçük Çamlıca`daki merkezine doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında sigaradan ölenleri temsil amacıyla bir öğrenci tabuta girerek arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Renkli görüntülerin yaşandığı eylem sırasında 2 tabut söz konusu sigara firmasının bahçesine atıldı. Öğrencilerin omuzlarında taşınan diğer tabutlar da, şirketin kapısına bırakıldı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, hatıra fotoğrafları da çektirdikten sonra dağıldı.

Öğrenciler adına basın açılamasını okuyan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, her gün Türkiye`de 300 kişinin sigaradan öldüğünü söyledi. Farkındalık oluşturmak için 300 tabutla yürüyüş düzenlediklerini belirten Ağaoğlu, "Biz bu zehir üreticilerinin neye hizmet ettiklerini düşünmelerini istedik. Üniversite gençliğinin ve halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Amacımız^; kampüslerde sigara içilmesini engellemek değildir. Gerek kampüslerde, gerek normal hayatta sigara kullananların bırakmasını, başlamayanların da hiç başlamamasını sağlamaktır. Bilinmelidir ki bu üreticiler tamamen kapitalist sistemin birer üyesidir. Hem maddi yönden hem de sağlık açısından insanımıza zarar vermektedir. Toplum, topyekün bu durumun farkında olmalı ve `Dumana Dur De` melidir. Artık insanlarımızın duman yüzünden bu 300 tabutu doldurmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eyleme Türkiye`nin değişik üniversitelerinden katılan öğrenciler ise, sigaranın insan hayatına verdiği zararlara dikkat çekmek istedikleri için katıldıklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir