• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
"Trafik kurallarına uyun" çağrısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, İçişleri Bakanlığınca başlatılan 'Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyasına destek vermek için Batman-Bismil Karayolu üzerindeki yol kontrol uygulamasına katılarak, tatile çıkan vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.

İnceleme sırasında Vali Deniz'e, İl Emniyet Müdür Vekili Okan Köstek ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar eşlik etti.

Trafik uygulamasında çocuklara kırmızı düdük hediye eden Vali Deniz, "Seyahat boyunca siz çocuklar trafik polisi olacaksınız. Anneniz ve babanız; emniyet kemeri takmazsa, kırmızı ışıktan geçerse, sigara içer ise trafik kuralı ihlali yaparsa hemen düdük çalarak uyarın." dedi. 

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Deniz, her bayram trafik kazalarında binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Deniz, "Bayramlar bayram tadında kalsın istiyoruz. Bu bayramda farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan Kırmızı Düdük Kampanyasıyla çocuklarımızı fahri trafik müfettişi yaptık. Trafiğe çıkan tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya çağırıyoruz. Lütfen trafik kurallarına uyalım, sizler bizim için değerlisiniz." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir