• DOLAR 32.501
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2481.812
  • ...
Krizin sürdüğü Yemen`e insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015'ten beri Suudi ve müttefiklerinin saldırıları altında bulunan Yemen'e İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından gıda ve barınma malzemesi yardımında bulunuldu. Yardımlardan 55 bin Yemenli istifade etti.

Yemen yıllardır ciddi bir krizle karşı karşıya. Mevcut kriz sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı durma noktasına geldi. Kamu kurumları, aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramazken İHH, insani krizin yaşandığı ülkede 55 bin kişiye gıda kumanyası, yatak ve battaniye yardımında bulundu.

Konuyla ilgili İHH'dan yapılan açıklamada "Yardımlar, son iki aydır yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı 5 bin ailenin göç etmek zorunda kaldığı Yemen'in liman kentlerinden biri olan Hudeyde ile başkent Sana, Taiz ve İbb'de dağıtıldı. Gıda yardımlarından bin 213 aile faydalanırken yatak ve battaniyeden de bin 600 aile istifade etti." denildi.

Daha önce yapılan yardımlar hakkında da bilgilerin paylaşıldığı açıklama, şöyle devam ett: "İHH, geçtiğimiz ay Yemen'in Sana şehrindeki 177 aileye de hijyen kiti dağıtımında bulunmuştu. İHH ayrıca Mart ayından bu yana Sana, Taiz, İbb, Hudeyde, Dhımar, Abyan, Amran, Lahıj, Raymah, al-jawf ve al-Mahwit illerinde 6 bin 876 aileye kumanya dağıtmıştı."

Suudi ve müttefiklerinin 2015'ten beri Yemen'e başlattıkları saldırılarda şimdiye kadar en az 14 bin sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda Yemen'in altyapısı da yüzde 80 oranında kullanılamaz hale geldi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir