• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Bingöl`de yaz Kur`an kursu kapanış programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren öğrenciler, camilere akın ederek yaz Kur'an kursuna katıldı. Yaz Kur'an kursu bugün itibariyle sona ererken, kurslarda eğitim gören öğrencilere yönelik kapanış programı düzenlendi.

Bingöl Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen programa Vali Ali Mantı, İl Müftüsü Muharrrem Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Sügü, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kamu kurum amirleri, cami imamları ve Kur'an kursu öğrencileri katıldı.

Program, Kur'an kursu öğrencisinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kurs öğrencileri tarafından ezan ve sala okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan Vali Ali Mantı, "Bugün burada yazın açılan 'Yaz Kur'an kurslarında kız-erkek çocuklarının Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin sevinç ve sevdasını yaşamak için buradayız." dedi.

Mantı, "İşte Bingöl bu, Türkiye bu. Türkiye'de gösterdiğimiz manzara bu. Biz Allah'ı bir, kitabı bir, Peygamberi bir toplumuz. Allah'ın izniyle değerlere sahip olduğumuz müddetçe ne içerde nede dışarıda hiç şer odak milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Bingöl ve ülkemizin geleceği bu gençlerimizdir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Çocuklarımızı büyüten anne ve babalarından Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Sizler geleceğimiz, umudumuzsunuz"

İl Müftüsü Muharrem Genç ise "Sizler geleceğimiz ve umudumuzsunuz. 9 hafta boyunca hocalarımız, anne babalarınız sizlere emek verdiler. Camiyi tanıdınız. Hazreti Resulullah'ın bize emaneti olan mihrap ve minberi tanıdınız. Yolunuz açık olsun. Allah hepinizden razı olsun. Yine ileriki tarihlerde Kur'an kurslarında camilerimizde beraber olacağız. Bingöl'ün, ülkenin umudu sizlersiniz. Sizlere sahip çıkacağız. Sizleri her zaman taze bir gül gibi muhafaza edeceğiz ve dikenlerin sizlere batmasını ve zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Emeği geçen herkese ve sizlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir