• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Düğün saldırısında ölen 57 kişi için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde bir düğün gecesine yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için Yeşilkent Mezarlığı'nda Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'nde çoğunluğu çocuk 57 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının üzerinden tam iki yıl geçti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin mezarları başında Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Mevlid-i Şerif programının ardından acılı ailelere hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hem Türkiye hem de Gaziantep için 20 Ağustos gecesinin kara bir gece olduğunu belirtti.

Aksoy, "O gecenin nasıl geçtiğinin, hepimiz canlı şahidiyiz. Rabbim bir daha öyle bir geceyi yaşatmasın. 2016 yılı bizim için çok karanlık bir yıl oldu. Ama en hazin geceyi 20 Ağustos'ta yaşadık. Bu saldırıda 57 vatandaşımızı, canımızı ve ciğerimizi kaybettik. Gece yarısına kadar 'Yaralılara nasıl yardım edebiliriz?' diye sokaktaydık. Burada yatan çocuklarımız inşallah ahirette bizlere şefaatçi olacaklardır. Şunu asla unutmayın üzüntümüz de acımız da sevincimiz de bir." dedi.

Ailelere yapılan ikramların ardından program sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir