• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Büyükşehir`in "Kurban Sağlık Timi" iş Başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban bayramı öncesi Büyükşehir Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurban timini sahaya sürdü.

İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'nda görevli 10 veteriner hekim Kurban Bayramı öncesi ve bayramda, satış ve kesim alanlarında mesai yapacak.

Kurban sağlık timi bayrama sayılı günler kala vatandaşların hasta ve gebe kurbanlık almaması için hayvan pazarında denetime çıktı.

Ekip, pazarda büyük ve küçükbaş hayvanları bir bir sağlık taramasından geçirirken kurban satıcılarına da hayvanlarını hastalıklardan korumak için önemli bilgiler verdi. Kurban Bayramı süresince sahada olacak ekiplere vatandaşlar 444 44 65 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Vatandaşların kurban kriterlerine uygun hayvan satın alması ve sağlıklı et tüketebilmesi için çalıştıklarını belirten Veteriner Hekim Feryad Amaç, "Büyükşehir belediyesi olarak 'Kurban Sağlık Timi' kurduk. Bu ekip şuanda hayvan meydanında vatandaşlara hayvan alımı konusunda ücretsiz hizmet veriyor. Buradaki amacımız vatandaşın kurban seçerken sağlıklı gebe olmayan hayvan almasına yardımcı olmaktır. Yine bayram süresince de kurban kesim alanlarında bulunacağız. Kurbanlardan oluşan atıkları ise ekiplerce toplanarak çöp alanına gömeceğiz." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir