• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Planlı Bir Eylem Olduğu Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - 21 Nisan Perşembe günü yaşanan olaylarda PKK/BDP sempatizanları tarafından yakılan Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne yönelik yapılan saldırının şaşırtan boyutları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

 

Saldırı Planlı Bir Şekilde Yapıldı

Derneğe yönelik yapılan saldırı sonrası PKK ve güdümündeki medya olayı çarpıtarak verirken, saldırıyı gizleme yoluna gittiler. Yüzü kapalı provokatör eylemciler tarafından yakılan Mustazaf-Der aynı saatlerde taş, molotof ve mazotla defalarca saldırıya uğradı.

Saldırı Sonrası BDP Yöneticileri Halkı Toplatıp İslami Kesimi Hedef Gösterdi

BDP geleneğini değiştirmeyerek bu saldırıda da provokatörlük rolünü yine kullandı. Derneğe yapılan yakılma saldırı gününün gecesinde güya BDP ilçe binasına yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınamak için vatandaşları toplatan BDP Yüksekova Yöneticilerinden Salih Yıldız, kendilerine yönelik yapılan saldırının sorumlusu olarak ilçede gelişen İslami grupları hedef gösterdi. Yıldız BDP ilçe binasında toplanan vatandaşlara seslenerek Yüksekova`da İslami kesimlerin gittikçe büyüdüğünü bunların ilçeden sürülmesi gerektiğini belirterek halkı inançlı insanlara karşı kışkırtma eyleminden geri durmadı.

Saldırı Boyutları Gün Yüzüne Çıkıyor

Olay günü Mustazaf-Der`e yönelik yapılan saldırıyı gizlemeye ve çarpıtmaya giren PKK ve güdümündeki medya hedef değiştirirken Mustazaf-Der`e yönelik yapılan saldırının da gelişi güzel yapılmadığı ortaya çıktı. Derneğe yönelik yapılan yakılma girişimi başta molotoflu olduğu izlenimi verdiyse de olayın tam tersi olduğu ortaya çıktı.

Molotof Değil Mazot Dökülerek Yakıldı

21 Nisan Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne yönelik yapılan yakılma eyleminde PKK/BDP yandaşları bizzat dernek binasının çatı kısmına çıkarak çatı bölümüne mazot döktükten sonra binayı ateşe verdikleri ortaya çıktı. Saldırganlar olayın korkusu ile beraberinde getirdikleri mazot bidonlarının da derneğin çatı kısmına çıkan bölümde unutarak izlerinin kaybettirmeye çalıştılar.

Dernek Binasında Büyük Çapta Maddi Hasar Meydana Geldi

Saldırıya uğrayan Mustazaf-der Yüksekova Şubesi kullanılamaz hale gelirken, dernek binası onarıma alındı. Çatı bölümünün tamamen yandığı olayda derneğin mutfak, sohbet odası ve müdür odası da saldırıdan nasibini aldı. Derneğin önümüzdeki günlerde onarılıp tekrar hizmet ve çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Saim Yüksek - İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir