• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`daki kazada ölenlerin sayısı 5`e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da yapılacak olan AK Parti 6'ncı Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Van'dan yola çıkan AK Parti'li üyelerini taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Van-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Balaban Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kazada demir yığını haline dönüşen otomobilde sürücü Zeki Dayan ile aynı araçtaki Aslıhan Dayan, Osman, İnci Eslem ve Yadigar Hadanoğlu hayatını kaybetti.

Otobüste bulunan 18 kişi ise yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Van'daki değişik hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, ölenler ise otopsi yapılmak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza yerine gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Ne yazık ki çok kötü bir kazaya şahitlik ettik. Van-Tatvan sınırında Gevaş ilçemiz sınırları içerisinde Kuskunkıran tüneline yaklaşık 3 kilometre mesafede Balaban mıntıkasında bir kaza yaşandı. 5 vatandaşımızın 4'ü olay mahallinde biri de hastanede olmak üzere 5 vatandaşımızı kaybettik. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 18 kişinin yaralı olduğu bilgisini aldık. Onlara da Allah'tan şifa diliyorum. Van'dan Ankara istikametine giden cumartesi günü yapılacak olan AK Parti kongresine giden kadın kolları ekibini taşıyan otobüse, karşı taraftan gelen otomobilin çarpışması sonucunda bu olay yaşandı. Rabbim bir daha bize böyle acı kazaları, hadiseleri göstermesin" dedi.

Kazada ölenler bugün öğle namazına müteakiben karşıya mezarlığına defnedileceği belirtildi. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir